Ryż brazylijski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryż brazylijski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wysyp na sitko i wypłucz pod zimną bieżącą wodą. Płucz do momentu, gdy woda będzie klarowna.

Krok 2

W garnku rozpuść margarynę, dodaj czosnek a następnie pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidora. Smaż 3 minuty.

Krok 3

Do garnka wlej wodę, przypraw kostką Knorr i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Następnie wsyp wypłukany ryż, zamieszaj i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie garnek zdejmij z ognia i pozostaw przykryty na 5 minut. Gotowy ryż podawaj do grillowanych mięs.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do ryżu odrobinę posiekanej papryczki chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż brazylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż brazylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż brazylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż brazylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż brazylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż brazylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż brazylijski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej