
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wysyp na sitko i wypłucz pod zimną bieżącą wodą. Płucz do momentu, gdy woda będzie klarowna.
Krok 2
W garnku rozpuść margarynę, dodaj czosnek a następnie pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidora. Smaż 3 minuty.
Krok 3
Do garnka wlej wodę, przypraw kostką Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Następnie wsyp wypłukany ryż, zamieszaj i przykryj garnek. Zmniejsz ogień i gotuj 15 minut. Po tym czasie garnek zdejmij z ognia i pozostaw przykryty na 5 minut. Gotowy ryż podawaj do grillowanych mięs.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki, dodaj do ryżu odrobinę posiekanej papryczki chilli.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej