Ryż azjatycki

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

180

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę.

Krok 2

Drobno posiekaną cebulę szklimy krótko na oleju, następnie dodajemy posiekany czosnek, pokrojone w cienkie paski grzyby i kurczaka.

Krok 3

Gdy kurczak jest już gotowy, dodajemy sos słodko-kwaśny Knorr.

Krok 4

Sos podajemy z ryżem ugotowanym na sypko. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż azjatycki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej