
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placek tortilli rozłożyć i cały posmarować serkiem topionym lub majonezem.
Krok 2
Po jednej stronie ułożyć warzywa i wędlinę bądź łososia.
Krok 3
Zwinąć w rulon i zabezpieczyć go przed rozwinięciem (najlepiej folią aluminiową)
Krok 4
Pozostawić w lodówce na ok. 30 min, następnie podawać. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej