
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placek tortilli rozłożyć i cały posmarować serkiem topionym lub majonezem.
Krok 2
Po jednej stronie ułożyć warzywa i wędlinę bądź łososia.
Krok 3
Zwinąć w rulon i zabezpieczyć go przed rozwinięciem (najlepiej folią aluminiową)
Krok 4
Pozostawić w lodówce na ok. 30 min, następnie podawać. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej