Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placek tortilli rozłożyć i cały posmarować serkiem topionym lub majonezem.
Krok 2
Po jednej stronie ułożyć warzywa i wędlinę bądź łososia.
Krok 3
Zwinąć w rulon i zabezpieczyć go przed rozwinięciem (najlepiej folią aluminiową)
Krok 4
Pozostawić w lodówce na ok. 30 min, następnie podawać. Idealnie nadaje się na drugie śniadanie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej