Składniki
0.5 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Kapustę pekińską drobno poszatkuj, oprószyć cukrem, pomieszaj i odstaw na 5 minut by zmiękła. Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w cienkie paseczki. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser rozgnieść widelcem z jogurtem i wymieszać z Sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Na dnie miski lub naczynia w którym będziesz podawać sałatkę połóż kapustę pekińską, na niej ułóż paseczki selera i rozrzuć część kiełków.
Krok 5
Na wierzchu ułóż jajka i ogórki. Dekoruj kępką kiełków. Całość polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej