
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
5 łyżek
0.5 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Kapustę pekińską drobno poszatkuj, oprószyć cukrem, pomieszaj i odstaw na 5 minut by zmiękła. Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w cienkie paseczki. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser rozgnieść widelcem z jogurtem i wymieszać z Sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Na dnie miski lub naczynia w którym będziesz podawać sałatkę połóż kapustę pekińską, na niej ułóż paseczki selera i rozrzuć część kiełków.
Krok 5
Na wierzchu ułóż jajka i ogórki. Dekoruj kępką kiełków. Całość polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej