
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
5 łyżek
0.5 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Kapustę pekińską drobno poszatkuj, oprószyć cukrem, pomieszaj i odstaw na 5 minut by zmiękła. Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w cienkie paseczki. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser rozgnieść widelcem z jogurtem i wymieszać z Sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Na dnie miski lub naczynia w którym będziesz podawać sałatkę połóż kapustę pekińską, na niej ułóż paseczki selera i rozrzuć część kiełków.
Krok 5
Na wierzchu ułóż jajka i ogórki. Dekoruj kępką kiełków. Całość polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej