Kolorowa sałatka zimowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka zimowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

5 łyżek

0.5 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Kapustę pekińską drobno poszatkuj, oprószyć cukrem, pomieszaj i odstaw na 5 minut by zmiękła. Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w cienkie paseczki. Ogórki pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser rozgnieść widelcem z jogurtem i wymieszać z Sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4

Na dnie miski lub naczynia w którym będziesz podawać sałatkę połóż kapustę pekińską, na niej ułóż paseczki selera i rozrzuć część kiełków.

Krok 5

Na wierzchu ułóż jajka i ogórki. Dekoruj kępką kiełków. Całość polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej