Kolorowa sałatka zimowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka zimowa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

5 łyżek

0.5 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Kapustę pekińską drobno poszatkuj, oprószyć cukrem, pomieszaj i odstaw na 5 minut by zmiękła. Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w cienkie paseczki. Ogórki pokrój w kostkę.

Krok 3

Ser rozgnieść widelcem z jogurtem i wymieszać z Sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4

Na dnie miski lub naczynia w którym będziesz podawać sałatkę połóż kapustę pekińską, na niej ułóż paseczki selera i rozrzuć część kiełków.

Krok 5

Na wierzchu ułóż jajka i ogórki. Dekoruj kępką kiełków. Całość polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka zimowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka imprezowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej