
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
5 łyżek
0.5 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Kapustę pekińską drobno poszatkuj, oprószyć cukrem, pomieszaj i odstaw na 5 minut by zmiękła. Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w cienkie paseczki. Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 3
Ser rozgnieść widelcem z jogurtem i wymieszać z Sosem sałatkowym Knorr.
Krok 4
Na dnie miski lub naczynia w którym będziesz podawać sałatkę połóż kapustę pekińską, na niej ułóż paseczki selera i rozrzuć część kiełków.
Krok 5
Na wierzchu ułóż jajka i ogórki. Dekoruj kępką kiełków. Całość polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej