Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce dużych oczkach. Pokrój ananasa na kawałki, pokrój ogórka w kostkę, oraz dymkę.

Krok 2

Ananasa w kostkach wymieszaj z kiełkami, i dodaj resztę warzyw.

Krok 3

Ogrzej oliwę, wymieszane z masłem orzechowym, sosem sojowym, octem winnym i chili na małym ogniu

Krok 4

Mieszaj delikatnie do otrzymania gładkiego sosu. Polej sałatę sosem, posyp prażonymi orzeszkami i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej