Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce dużych oczkach. Pokrój ananasa na kawałki, pokrój ogórka w kostkę, oraz dymkę.

Krok 2

Ananasa w kostkach wymieszaj z kiełkami, i dodaj resztę warzyw.

Krok 3

Ogrzej oliwę, wymieszane z masłem orzechowym, sosem sojowym, octem winnym i chili na małym ogniu

Krok 4

Mieszaj delikatnie do otrzymania gładkiego sosu. Polej sałatę sosem, posyp prażonymi orzeszkami i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej