Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
250 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce dużych oczkach. Pokrój ananasa na kawałki, pokrój ogórka w kostkę, oraz dymkę.
Krok 2
Ananasa w kostkach wymieszaj z kiełkami, i dodaj resztę warzyw.
Krok 3
Ogrzej oliwę, wymieszane z masłem orzechowym, sosem sojowym, octem winnym i chili na małym ogniu
Krok 4
Mieszaj delikatnie do otrzymania gładkiego sosu. Polej sałatę sosem, posyp prażonymi orzeszkami i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej