Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
250 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce dużych oczkach. Pokrój ananasa na kawałki, pokrój ogórka w kostkę, oraz dymkę.
Krok 2
Ananasa w kostkach wymieszaj z kiełkami, i dodaj resztę warzyw.
Krok 3
Ogrzej oliwę, wymieszane z masłem orzechowym, sosem sojowym, octem winnym i chili na małym ogniu
Krok 4
Mieszaj delikatnie do otrzymania gładkiego sosu. Polej sałatę sosem, posyp prażonymi orzeszkami i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej