Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

250 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew zetrzyj na tarce dużych oczkach. Pokrój ananasa na kawałki, pokrój ogórka w kostkę, oraz dymkę.

Krok 2

Ananasa w kostkach wymieszaj z kiełkami, i dodaj resztę warzyw.

Krok 3

Ogrzej oliwę, wymieszane z masłem orzechowym, sosem sojowym, octem winnym i chili na małym ogniu

Krok 4

Mieszaj delikatnie do otrzymania gładkiego sosu. Polej sałatę sosem, posyp prażonymi orzeszkami i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej