Sałatka ananasowa z kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
250 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
250 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew zetrzyj na tarce dużych oczkach. Pokrój ananasa na kawałki, pokrój ogórka w kostkę, oraz dymkę.
Krok 2
Ananasa w kostkach wymieszaj z kiełkami, i dodaj resztę warzyw.
Krok 3
Ogrzej oliwę, wymieszane z masłem orzechowym, sosem sojowym, octem winnym i chili na małym ogniu
Krok 4
Mieszaj delikatnie do otrzymania gładkiego sosu. Polej sałatę sosem, posyp prażonymi orzeszkami i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej


















