
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę wymieszaj z solą i octem. Nadal mieszaj dodając cienką strużką oliwę.
Krok 2
Obie kapusty poszatkuj, dodaj posiekany szczypiorek.
Krok 3
Polej sosem, wymieszaj i Schłódź w lodówce pod przykryciem co najmniej 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej