Surówka z kapusty czerwonej i białej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty czerwonej i białej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę wymieszaj z solą i octem. Nadal mieszaj dodając cienką strużką oliwę.

Krok 2

Obie kapusty poszatkuj, dodaj posiekany szczypiorek.

Krok 3

Polej sosem, wymieszaj i Schłódź w lodówce pod przykryciem co najmniej 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej