
Składniki
400 gramów
400 gramów
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę wymieszaj z solą i octem. Nadal mieszaj dodając cienką strużką oliwę.
Krok 2
Obie kapusty poszatkuj, dodaj posiekany szczypiorek.
Krok 3
Polej sosem, wymieszaj i Schłódź w lodówce pod przykryciem co najmniej 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej