Surówka z kapusty czerwonej i białej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z kapusty czerwonej i białej

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę wymieszaj z solą i octem. Nadal mieszaj dodając cienką strużką oliwę.

Krok 2

Obie kapusty poszatkuj, dodaj posiekany szczypiorek.

Krok 3

Polej sosem, wymieszaj i Schłódź w lodówce pod przykryciem co najmniej 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z kapusty czerwonej i białej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Serowe kopytka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej