
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 opakowania
1 sztuka
6 sztuk
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną na 3 podłużne paski polędwiczkę skrop sosem sojowym. Odstaw na pół godziny.

Krok 2
Obsmaż z obu stron na łyżce oleju.

Krok 3
Posiekaną cebulę zeszklij na pozostałym oleju.

Krok 4
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i oliwkami, wyrób dokładnie rękami.

Krok 5
Do podłużnej natłuszczonej formy włóż mięso mielone, przekładając je paskami polędwiczki i papryki. Piecz 60 minut w 180 stopniach. Podawaj z ulubionym sosem Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej