
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 opakowania
1 sztuka
6 sztuk
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną na 3 podłużne paski polędwiczkę skrop sosem sojowym. Odstaw na pół godziny.

Krok 2
Obsmaż z obu stron na łyżce oleju.

Krok 3
Posiekaną cebulę zeszklij na pozostałym oleju.

Krok 4
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i oliwkami, wyrób dokładnie rękami.

Krok 5
Do podłużnej natłuszczonej formy włóż mięso mielone, przekładając je paskami polędwiczki i papryki. Piecz 60 minut w 180 stopniach. Podawaj z ulubionym sosem Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej