
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
2 opakowania
1 sztuka
6 sztuk
3 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną na 3 podłużne paski polędwiczkę skrop sosem sojowym. Odstaw na pół godziny.

Krok 2
Obsmaż z obu stron na łyżce oleju.

Krok 3
Posiekaną cebulę zeszklij na pozostałym oleju.

Krok 4
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz go z mielonym mięsem i oliwkami, wyrób dokładnie rękami.

Krok 5
Do podłużnej natłuszczonej formy włóż mięso mielone, przekładając je paskami polędwiczki i papryki. Piecz 60 minut w 180 stopniach. Podawaj z ulubionym sosem Knorr.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej