Chilli con carne z chlebkiem pita przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chilli con carne z chlebkiem pita

Autor: Dziewczyna z tatuażem

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 kilograma

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

4 łyżki

0.75 litra

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion.

Krok 2

Mięso mielone przypraw solą i pieprzem (możesz użyć przyprawy do mięsa mielonego), posiekaj czosnek, rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek, następnie dodaj mięso.

Krok 3

Kiedy mięso się podsmaży dodaj je do wcześniej przygotowanego buliony. Przypraw solą, pieprzem, bazylią, papryką słodką i ostrą, dodaj przecier pomidorowy. Całość doprowadź do wrzenia, później duś pod przykryciem przez ok. 40 minut.

Krok 4

Fasolę (i kukurydzę) przemyj pod zimną wodą, następnie dodaj do całości. Gotuj przez chwilę. Zahartuj śmietanę następnie dodaj ją do potrawy. (Do kubeczka wlej śmietanę, następnie dodaj do niej trochę sosu, wymieszaj).

Krok 5

Gotowe Chilli con carne podawaj z chlebkiem pita. Smacznego !!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli con carne z chlebkiem pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli con carne z chlebkiem pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli con carne z chlebkiem pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli con carne z chlebkiem pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli con carne z chlebkiem pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli con carne z chlebkiem pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli con carne z chlebkiem pita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka ze szpeclami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej