
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.75 litra
0.5 łyżeczki
4 sztuki
2 łyżeczki
0.5 kilograma
1 sztuka
1.5 łyżeczki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion.
Krok 2
Mięso mielone przypraw solą i pieprzem (możesz użyć przyprawy do mięsa mielonego), posiekaj czosnek, rozgrzej oliwę na patelni. Podsmaż czosnek, następnie dodaj mięso.
Krok 3
Kiedy mięso się podsmaży dodaj je do wcześniej przygotowanego buliony. Przypraw solą, pieprzem, bazylią, papryką słodką i ostrą, dodaj przecier pomidorowy. Całość doprowadź do wrzenia, później duś pod przykryciem przez ok. 40 minut.
Krok 4
Fasolę (i kukurydzę) przemyj pod zimną wodą, następnie dodaj do całości. Gotuj przez chwilę. Zahartuj śmietanę następnie dodaj ją do potrawy. (Do kubeczka wlej śmietanę, następnie dodaj do niej trochę sosu, wymieszaj).
Krok 5
Gotowe Chilli con carne podawaj z chlebkiem pita. Smacznego !!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej