
Składniki
4 plastry
null
1 sztuka
0.5 łyżki
null
0.5 łyżki
null
150 gramów
2 szklanki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora na farsz pokrój w krążki, podsmaż z kaszą na oleju, przypraw.
Krok 2
W każdym plastrze schabu zrób głęboką kieszonkę, mięso delikatnie rozbij.
Krok 3
Oprósz od wewnątrz przyprawami a następnie nałóż farsz z pora i kaszy. Zepnij wykałaczkami, przypraw.
Krok 4
Smaż na oleju obu stron.
Krok 5
Pora na sos pokrój w krążki i wsyp do bulionu Knorr.
Krok 6
Włóż schab z tłuszczem ze smażenia. Duś 20 minut, sos zagęść mąką, przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































