Schabowe kieszonki z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe kieszonki z kaszą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 plastry

null

1 sztuka

0.5 łyżki

null

0.5 łyżki

null

150 gramów

2 szklanki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora na farsz pokrój w krążki, podsmaż z kaszą na oleju, przypraw.

Krok 2

W każdym plastrze schabu zrób głęboką kieszonkę, mięso delikatnie rozbij.

Krok 3

Oprósz od wewnątrz przyprawami a następnie nałóż farsz z pora i kaszy. Zepnij wykałaczkami, przypraw.

Krok 4

Smaż na oleju obu stron.

Krok 5

Pora na sos pokrój w krążki i wsyp do bulionu Knorr.

Krok 6

Włóż schab z tłuszczem ze smażenia. Duś 20 minut, sos zagęść mąką, przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe kieszonki z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej