
Składniki
4 plastry
null
1 sztuka
0.5 łyżki
null
0.5 łyżki
null
150 gramów
2 szklanki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora na farsz pokrój w krążki, podsmaż z kaszą na oleju, przypraw.
Krok 2
W każdym plastrze schabu zrób głęboką kieszonkę, mięso delikatnie rozbij.
Krok 3
Oprósz od wewnątrz przyprawami a następnie nałóż farsz z pora i kaszy. Zepnij wykałaczkami, przypraw.
Krok 4
Smaż na oleju obu stron.
Krok 5
Pora na sos pokrój w krążki i wsyp do bulionu Knorr.
Krok 6
Włóż schab z tłuszczem ze smażenia. Duś 20 minut, sos zagęść mąką, przypraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej