Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałeczki włóż do torebki , posyp Fixem i wymieszaj.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki, dodaj do pałeczek i posyp rozmarynem. Wszystko wymieszaj i zamknij torebkę. Nakłuj ją w kilku miejscach.

Krok 3

Piecz 50 minut na dolnej półce piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 35 minutach pieczenia rozetnij torebkę (uważając na gorącą parę).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Oldskulowa zapiekanka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej