Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałeczki włóż do torebki , posyp Fixem i wymieszaj.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki, dodaj do pałeczek i posyp rozmarynem. Wszystko wymieszaj i zamknij torebkę. Nakłuj ją w kilku miejscach.

Krok 3

Piecz 50 minut na dolnej półce piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 35 minutach pieczenia rozetnij torebkę (uważając na gorącą parę).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej