Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałeczki włóż do torebki , posyp Fixem i wymieszaj.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki, dodaj do pałeczek i posyp rozmarynem. Wszystko wymieszaj i zamknij torebkę. Nakłuj ją w kilku miejscach.
Krok 3
Piecz 50 minut na dolnej półce piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 35 minutach pieczenia rozetnij torebkę (uważając na gorącą parę).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej