Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałeczki włóż do torebki , posyp Fixem i wymieszaj.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój na ćwiartki, dodaj do pałeczek i posyp rozmarynem. Wszystko wymieszaj i zamknij torebkę. Nakłuj ją w kilku miejscach.

Krok 3

Piecz 50 minut na dolnej półce piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 35 minutach pieczenia rozetnij torebkę (uważając na gorącą parę).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pałeczki kurczaka w czosnku i ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej