Kolendrowy krem z marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolendrowy krem z marchwi

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymyśliłem kiedyś, że

Krok 2

kolendrowy krem z marchwi

Krok 3

jest zdrowy na oczy. No, bo czy widzieliście kiedyś królika

Krok 4

w okularach? A one lubią marchew...

Krok 5

Rozpuść masło, wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu,

Krok 6

cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, mieszając. Dodaj

Krok 7

marchewkę i łodygi kolendry, wlej litr wody (albo trochę

Krok 8

więcej), zagotuj. Gdy marchew będzie miękka, wyjmij listki

Krok 9

laurowe i pieprz, a zupę zmiksuj „żyrafą”. Następnie zagotuj

Krok 10

ją jeszcze raz, przypraw do smaku solą i białym pieprzem,

Krok 11

wrzuć listki kolendry i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej