
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymyśliłem kiedyś, że
Krok 2
kolendrowy krem z marchwi
Krok 3
jest zdrowy na oczy. No, bo czy widzieliście kiedyś królika
Krok 4
w okularach? A one lubią marchew...
Krok 5
Rozpuść masło, wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu,
Krok 6
cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, mieszając. Dodaj
Krok 7
marchewkę i łodygi kolendry, wlej litr wody (albo trochę
Krok 8
więcej), zagotuj. Gdy marchew będzie miękka, wyjmij listki
Krok 9
laurowe i pieprz, a zupę zmiksuj „żyrafą”. Następnie zagotuj
Krok 10
ją jeszcze raz, przypraw do smaku solą i białym pieprzem,
Krok 11
wrzuć listki kolendry i od razu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej