
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymyśliłem kiedyś, że
Krok 2
kolendrowy krem z marchwi
Krok 3
jest zdrowy na oczy. No, bo czy widzieliście kiedyś królika
Krok 4
w okularach? A one lubią marchew...
Krok 5
Rozpuść masło, wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu,
Krok 6
cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, mieszając. Dodaj
Krok 7
marchewkę i łodygi kolendry, wlej litr wody (albo trochę
Krok 8
więcej), zagotuj. Gdy marchew będzie miękka, wyjmij listki
Krok 9
laurowe i pieprz, a zupę zmiksuj „żyrafą”. Następnie zagotuj
Krok 10
ją jeszcze raz, przypraw do smaku solą i białym pieprzem,
Krok 11
wrzuć listki kolendry i od razu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej