
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymyśliłem kiedyś, że
Krok 2
kolendrowy krem z marchwi
Krok 3
jest zdrowy na oczy. No, bo czy widzieliście kiedyś królika
Krok 4
w okularach? A one lubią marchew...
Krok 5
Rozpuść masło, wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu,
Krok 6
cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, mieszając. Dodaj
Krok 7
marchewkę i łodygi kolendry, wlej litr wody (albo trochę
Krok 8
więcej), zagotuj. Gdy marchew będzie miękka, wyjmij listki
Krok 9
laurowe i pieprz, a zupę zmiksuj „żyrafą”. Następnie zagotuj
Krok 10
ją jeszcze raz, przypraw do smaku solą i białym pieprzem,
Krok 11
wrzuć listki kolendry i od razu podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej