Kolendrowy krem z marchwi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolendrowy krem z marchwi

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymyśliłem kiedyś, że

Krok 2

kolendrowy krem z marchwi

Krok 3

jest zdrowy na oczy. No, bo czy widzieliście kiedyś królika

Krok 4

w okularach? A one lubią marchew...

Krok 5

Rozpuść masło, wrzuć listki laurowe, ziarenka pieprzu,

Krok 6

cebulę i czosnek. Smaż 2 minuty, mieszając. Dodaj

Krok 7

marchewkę i łodygi kolendry, wlej litr wody (albo trochę

Krok 8

więcej), zagotuj. Gdy marchew będzie miękka, wyjmij listki

Krok 9

laurowe i pieprz, a zupę zmiksuj „żyrafą”. Następnie zagotuj

Krok 10

ją jeszcze raz, przypraw do smaku solą i białym pieprzem,

Krok 11

wrzuć listki kolendry i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolendrowy krem z marchwi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej