
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
2 łyżki
null
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę i cebulę umyj, obierz i ugotuj razem z przyprawami.
Krok 2
Dodaj do wywaru ryby i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 30 minut.
Krok 3
Przecedź zupę, ryby oczyść z ości i niepotrzebnych resztek i zmiksuj razem z warzywami. Wymieszaj z resztą zupy.
Krok 4
Mąkę i masło zamaż i rozprowadź śmietaną i odrobiną zupy, wlej do całości i wymieszaj.
Krok 5
Dopraw do smaku i pyszną zupę- krem z ryby możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej