Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
null
0.5 szklanki
null
2 łyżki
null
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę i cebulę umyj, obierz i ugotuj razem z przyprawami.
Krok 2
Dodaj do wywaru ryby i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 30 minut.
Krok 3
Przecedź zupę, ryby oczyść z ości i niepotrzebnych resztek i zmiksuj razem z warzywami. Wymieszaj z resztą zupy.
Krok 4
Mąkę i masło zamaż i rozprowadź śmietaną i odrobiną zupy, wlej do całości i wymieszaj.
Krok 5
Dopraw do smaku i pyszną zupę- krem z ryby możesz podawać na stół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej