Smaczna rybna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna rybna zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

2 łyżki

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę i cebulę umyj, obierz i ugotuj razem z przyprawami.

Krok 2

Dodaj do wywaru ryby i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 30 minut.

Krok 3

Przecedź zupę, ryby oczyść z ości i niepotrzebnych resztek i zmiksuj razem z warzywami. Wymieszaj z resztą zupy.

Krok 4

Mąkę i masło zamaż i rozprowadź śmietaną i odrobiną zupy, wlej do całości i wymieszaj.

Krok 5

Dopraw do smaku i pyszną zupę- krem z ryby możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej