Smaczna rybna zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

97

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

2 łyżki

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę i cebulę umyj, obierz i ugotuj razem z przyprawami.

Krok 2

Dodaj do wywaru ryby i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 30 minut.

Krok 3

Przecedź zupę, ryby oczyść z ości i niepotrzebnych resztek i zmiksuj razem z warzywami. Wymieszaj z resztą zupy.

Krok 4

Mąkę i masło zamaż i rozprowadź śmietaną i odrobiną zupy, wlej do całości i wymieszaj.

Krok 5

Dopraw do smaku i pyszną zupę- krem z ryby możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej