Smaczna rybna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna rybna zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

2 łyżki

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę i cebulę umyj, obierz i ugotuj razem z przyprawami.

Krok 2

Dodaj do wywaru ryby i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 30 minut.

Krok 3

Przecedź zupę, ryby oczyść z ości i niepotrzebnych resztek i zmiksuj razem z warzywami. Wymieszaj z resztą zupy.

Krok 4

Mąkę i masło zamaż i rozprowadź śmietaną i odrobiną zupy, wlej do całości i wymieszaj.

Krok 5

Dopraw do smaku i pyszną zupę- krem z ryby możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej