Smaczna rybna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna rybna zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

null

0.5 szklanki

null

2 łyżki

null

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę i cebulę umyj, obierz i ugotuj razem z przyprawami.

Krok 2

Dodaj do wywaru ryby i gotuj na małym ogniu jeszcze przez 30 minut.

Krok 3

Przecedź zupę, ryby oczyść z ości i niepotrzebnych resztek i zmiksuj razem z warzywami. Wymieszaj z resztą zupy.

Krok 4

Mąkę i masło zamaż i rozprowadź śmietaną i odrobiną zupy, wlej do całości i wymieszaj.

Krok 5

Dopraw do smaku i pyszną zupę- krem z ryby możesz podawać na stół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna rybna zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej