Orzeźwiająca rabarbarowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca rabarbarowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

null

1 łyżka

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyj dokładnie i potnij w kostkę, zalej wodą i trzymaj na ogniu dopóki się nie rozgotuje.

Krok 2

Zestaw, ostudź lekko i przetrzyj przez sito.

Krok 3

Rozmieszaj z mąką, cukrem i przyprawami. Zagotuj, gdy nieco przestygnie wymieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Orzeźwiającą zupę rabarbarową podawaj razem z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krokiety ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej