Orzeźwiająca rabarbarowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca rabarbarowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

null

1 łyżka

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyj dokładnie i potnij w kostkę, zalej wodą i trzymaj na ogniu dopóki się nie rozgotuje.

Krok 2

Zestaw, ostudź lekko i przetrzyj przez sito.

Krok 3

Rozmieszaj z mąką, cukrem i przyprawami. Zagotuj, gdy nieco przestygnie wymieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Orzeźwiającą zupę rabarbarową podawaj razem z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej