
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
null
1 łyżka
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rabarbar umyj dokładnie i potnij w kostkę, zalej wodą i trzymaj na ogniu dopóki się nie rozgotuje.
Krok 2
Zestaw, ostudź lekko i przetrzyj przez sito.
Krok 3
Rozmieszaj z mąką, cukrem i przyprawami. Zagotuj, gdy nieco przestygnie wymieszaj ze śmietaną.
Krok 4
Orzeźwiającą zupę rabarbarową podawaj razem z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej