
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
null
1 łyżka
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rabarbar umyj dokładnie i potnij w kostkę, zalej wodą i trzymaj na ogniu dopóki się nie rozgotuje.
Krok 2
Zestaw, ostudź lekko i przetrzyj przez sito.
Krok 3
Rozmieszaj z mąką, cukrem i przyprawami. Zagotuj, gdy nieco przestygnie wymieszaj ze śmietaną.
Krok 4
Orzeźwiającą zupę rabarbarową podawaj razem z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej