
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
null
1 łyżka
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rabarbar umyj dokładnie i potnij w kostkę, zalej wodą i trzymaj na ogniu dopóki się nie rozgotuje.
Krok 2
Zestaw, ostudź lekko i przetrzyj przez sito.
Krok 3
Rozmieszaj z mąką, cukrem i przyprawami. Zagotuj, gdy nieco przestygnie wymieszaj ze śmietaną.
Krok 4
Orzeźwiającą zupę rabarbarową podawaj razem z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej