Orzeźwiająca rabarbarowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzeźwiająca rabarbarowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

null

1 łyżka

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar umyj dokładnie i potnij w kostkę, zalej wodą i trzymaj na ogniu dopóki się nie rozgotuje.

Krok 2

Zestaw, ostudź lekko i przetrzyj przez sito.

Krok 3

Rozmieszaj z mąką, cukrem i przyprawami. Zagotuj, gdy nieco przestygnie wymieszaj ze śmietaną.

Krok 4

Orzeźwiającą zupę rabarbarową podawaj razem z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzeźwiająca rabarbarowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej