Biały barszcz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały barszcz z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

1 litr

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę i boczek umyj i zalej wodą.

Krok 2

Gotuj przez 30 minut razem z liściem laurowym i majerankiem.

Krok 3

Po tym czasie wyciągnij mięso, a do wywaru wlej zakwas, śmietanę i mąkę. Gotuj na małym ogniu.

Krok 4

Cebulkę posiekaj w drobniutką kostkę i zeszklij na tłuszczu, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.

Krok 5

Przesmaż, dodaj do zupy razem z tłuszczem i wymieszaj.

Krok 6

Dopraw do smaku, wrzuć posiekany drobniutko czosnek i gotuj jeszcze przez 5 minut.

Krok 7

Barszcz biały podawaj na gorąco, możesz udekorować zupę cząstkami ugotowanych jajek lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej