Biały barszcz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały barszcz z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

1 litr

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę i boczek umyj i zalej wodą.

Krok 2

Gotuj przez 30 minut razem z liściem laurowym i majerankiem.

Krok 3

Po tym czasie wyciągnij mięso, a do wywaru wlej zakwas, śmietanę i mąkę. Gotuj na małym ogniu.

Krok 4

Cebulkę posiekaj w drobniutką kostkę i zeszklij na tłuszczu, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.

Krok 5

Przesmaż, dodaj do zupy razem z tłuszczem i wymieszaj.

Krok 6

Dopraw do smaku, wrzuć posiekany drobniutko czosnek i gotuj jeszcze przez 5 minut.

Krok 7

Barszcz biały podawaj na gorąco, możesz udekorować zupę cząstkami ugotowanych jajek lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety ziemniaczane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej