
Składniki
1 sztuka
null
null
null
200 gramów
1 łyżka
1 sztuka
200 gramów
1 litr
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę i boczek umyj i zalej wodą.
Krok 2
Gotuj przez 30 minut razem z liściem laurowym i majerankiem.
Krok 3
Po tym czasie wyciągnij mięso, a do wywaru wlej zakwas, śmietanę i mąkę. Gotuj na małym ogniu.
Krok 4
Cebulkę posiekaj w drobniutką kostkę i zeszklij na tłuszczu, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.
Krok 5
Przesmaż, dodaj do zupy razem z tłuszczem i wymieszaj.
Krok 6
Dopraw do smaku, wrzuć posiekany drobniutko czosnek i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Krok 7
Barszcz biały podawaj na gorąco, możesz udekorować zupę cząstkami ugotowanych jajek lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























