Biały barszcz z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały barszcz z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

1 litr

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę i boczek umyj i zalej wodą.

Krok 2

Gotuj przez 30 minut razem z liściem laurowym i majerankiem.

Krok 3

Po tym czasie wyciągnij mięso, a do wywaru wlej zakwas, śmietanę i mąkę. Gotuj na małym ogniu.

Krok 4

Cebulkę posiekaj w drobniutką kostkę i zeszklij na tłuszczu, dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.

Krok 5

Przesmaż, dodaj do zupy razem z tłuszczem i wymieszaj.

Krok 6

Dopraw do smaku, wrzuć posiekany drobniutko czosnek i gotuj jeszcze przez 5 minut.

Krok 7

Barszcz biały podawaj na gorąco, możesz udekorować zupę cząstkami ugotowanych jajek lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały barszcz z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej