Śledziowe kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowe kanapki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 łyżek

null

null

null

250 gramów

1 łyżka

2 łyżki

null

10 sztuk

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, zalej dwiema łyżkami oleju, po czym wymieszaj i odstaw na około pół godziny.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Filety śledziowe pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, wraz z pastą z pomidorów.

Krok 3

Duś razem przez 15 minut, po czym przypraw do smaku octem, pieprzem oraz Delikatem Knorr.

Krok 4

Na kromkach chleba ułóż kapustę, a na wierzchu śledzia Całość udekoruj natką pietruszki i podawaj.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej