Śledziowe kanapki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledziowe kanapki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 łyżek

null

null

null

250 gramów

1 łyżka

2 łyżki

null

10 sztuk

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę posiekaj, zalej dwiema łyżkami oleju, po czym wymieszaj i odstaw na około pół godziny.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Filety śledziowe pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, wraz z pastą z pomidorów.

Krok 3

Duś razem przez 15 minut, po czym przypraw do smaku octem, pieprzem oraz Delikatem Knorr.

Krok 4

Na kromkach chleba ułóż kapustę, a na wierzchu śledzia Całość udekoruj natką pietruszki i podawaj.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledziowe kanapki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tarta cytrynowa z bezą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej