
Składniki
3 sztuki
6 łyżek
null
null
null
250 gramów
1 łyżka
2 łyżki
null
10 sztuk
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę posiekaj, zalej dwiema łyżkami oleju, po czym wymieszaj i odstaw na około pół godziny.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Filety śledziowe pokrój w kostkę i dodaj do cebuli, wraz z pastą z pomidorów.
Krok 3
Duś razem przez 15 minut, po czym przypraw do smaku octem, pieprzem oraz Delikatem Knorr.
Krok 4
Na kromkach chleba ułóż kapustę, a na wierzchu śledzia Całość udekoruj natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej