Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

6

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser typu ricotta wrzucamy do miski. Dodajemy do niego posiekane liście bazylii, mini kostki pietruszkowe oraz drobno pokrojone suszone pomidory. Doprawiamy do smaku. Mięso przygotowujemy jak na typowe klopsy - rozrabiamy je z namoczoną w mleku bułką i jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy z niego płaskie kotleciki. Na każdy z kotlecików nakładamy łyżeczkę farszu serowo-bazyliowego i zwijamy, by uformować kształt "kulki". Tak przygotowane klopsiki obtaczamy w panierce z bułki tartej i bazylii. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z ricottą, bazylią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej