
Składniki
3 sztuki
250 gramów
1 kilogram
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
6 sztuk
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj, a bakłażana, cukinię i paprykę pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj bakłażana, cukinię i paprykę. Smaż przez 5 minut.
Krok 3
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z resztą warzyw i duś bez przykrycia jeszcze przez 10-15 min do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Krok 4
Dopraw do smaku i udekoruj zieloną pietruszkę. Podawaj z makaronem lub ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























