Samfaina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Samfaina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

250 gramów

1 kilogram

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

6 sztuk

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj, a bakłażana, cukinię i paprykę pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj bakłażana, cukinię i paprykę. Smaż przez 5 minut.

Krok 3

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj z resztą warzyw i duś bez przykrycia jeszcze przez 10-15 min do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

Krok 4

Dopraw do smaku i udekoruj zieloną pietruszkę. Podawaj z makaronem lub ryżem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Samfaina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej