
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
3 sztuki
1 sztuka
null
200 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety podziel na kawałki i usmaż.
Krok 2
Cebule pokrojoną w krążki zeszklij na oleju.
Krok 3
Następnie wlej szklankę wody i dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj.
Krok 4
Do garnka wlej szklankę wody, dodaj ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Przypraw solą , pieprzem i Delikatem Knorr. Zagotuj.
Krok 5
Obie zalewy połącz, zagotuj i ostudź. Zimną zalewą przełóż rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej