Ryba na sposób kaszubski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba na sposób kaszubski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podziel na kawałki i usmaż.

Krok 2

Cebule pokrojoną w krążki zeszklij na oleju.

Krok 3

Następnie wlej szklankę wody i dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Krok 4

Do garnka wlej szklankę wody, dodaj ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Przypraw solą , pieprzem i Delikatem Knorr. Zagotuj.

Krok 5

Obie zalewy połącz, zagotuj i ostudź. Zimną zalewą przełóż rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Burger z łososiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej