Ryba na sposób kaszubski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba na sposób kaszubski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podziel na kawałki i usmaż.

Krok 2

Cebule pokrojoną w krążki zeszklij na oleju.

Krok 3

Następnie wlej szklankę wody i dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Krok 4

Do garnka wlej szklankę wody, dodaj ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Przypraw solą , pieprzem i Delikatem Knorr. Zagotuj.

Krok 5

Obie zalewy połącz, zagotuj i ostudź. Zimną zalewą przełóż rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej