Ryba na sposób kaszubski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba na sposób kaszubski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podziel na kawałki i usmaż.

Krok 2

Cebule pokrojoną w krążki zeszklij na oleju.

Krok 3

Następnie wlej szklankę wody i dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Krok 4

Do garnka wlej szklankę wody, dodaj ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Przypraw solą , pieprzem i Delikatem Knorr. Zagotuj.

Krok 5

Obie zalewy połącz, zagotuj i ostudź. Zimną zalewą przełóż rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej