Ryba na sposób kaszubski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba na sposób kaszubski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

3 sztuki

1 sztuka

null

200 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety podziel na kawałki i usmaż.

Krok 2

Cebule pokrojoną w krążki zeszklij na oleju.

Krok 3

Następnie wlej szklankę wody i dodaj koncentrat pomidorowy. Zagotuj.

Krok 4

Do garnka wlej szklankę wody, dodaj ocet, ziele angielskie, liść laurowy. Przypraw solą , pieprzem i Delikatem Knorr. Zagotuj.

Krok 5

Obie zalewy połącz, zagotuj i ostudź. Zimną zalewą przełóż rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba na sposób kaszubski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej