Zupa warzywna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna z kalafiorem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i myjemy.

Krok 2

Marchew i korzeń pietruszki kroimy w słupki. Kalafior dzielimy na małe różyczki.

Krok 3

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr wrzucamy do garnka z gotującym się litrem wody. Dodajemy warzywa. Gotujemy aż będą miękkie.

Krok 4

Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej