Zupa warzywna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna z kalafiorem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i myjemy.

Krok 2

Marchew i korzeń pietruszki kroimy w słupki. Kalafior dzielimy na małe różyczki.

Krok 3

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr wrzucamy do garnka z gotującym się litrem wody. Dodajemy warzywa. Gotujemy aż będą miękkie.

Krok 4

Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej