Zupa warzywna z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa warzywna z kalafiorem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obieramy i myjemy.

Krok 2

Marchew i korzeń pietruszki kroimy w słupki. Kalafior dzielimy na małe różyczki.

Krok 3

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr wrzucamy do garnka z gotującym się litrem wody. Dodajemy warzywa. Gotujemy aż będą miękkie.

Krok 4

Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa warzywna z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej