
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój warzywa w kostkę, dodaj do 1,5l wrzątku i wrzuć kostki bulionu cielęcego Knorr i gotuj do miękkości. dodaj koncentrat i zagotuj. Dodaj 2-3 kromki pieczywa tstowego, 200ml śmietanki i zmiksuj.
Krok 2
Zrumień resztę pieczywa tostowego w piekarniku, po wyjęciu natrzyj żabkiem czosnku. Udekoruj bazylią i czosnkowym tostem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej