Pomidorowa z grzankami

Autor: Ukasz

ratingratingratingratingrating

54

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

8 sztuk

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa w kostkę, dodaj do 1,5l wrzątku i wrzuć kostki bulionu cielęcego Knorr i gotuj do miękkości. dodaj koncentrat i zagotuj. Dodaj 2-3 kromki pieczywa tstowego, 200ml śmietanki i zmiksuj.

Krok 2

Zrumień resztę pieczywa tostowego w piekarniku, po wyjęciu natrzyj żabkiem czosnku. Udekoruj bazylią i czosnkowym tostem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej