Zupa po arabsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po arabsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

2 sztuki

5 sztuk

null

2 sztuki

2 sztuki

null

700 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz. Pomidory obierz ze skórki, pokrój paprykę w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

cebule i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj do zupy. Gotuj jeszcze około 30 min.

Krok 4

Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w kostkę, włóż do wazy i zalej zupą. Dodaj ugotowany makaron.

Krok 2

Zagotuj 2 litry wody, włóż mięso, i morele. Dodaj tymianek i Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr. Gotuj na małym ogniu około 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowy kurczak z warzywami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej