Zupa po arabsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po arabsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

2 sztuki

5 sztuk

null

2 sztuki

2 sztuki

null

700 gramów

100 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz. Pomidory obierz ze skórki, pokrój paprykę w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

cebule i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj do zupy. Gotuj jeszcze około 30 min.

Krok 4

Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w kostkę, włóż do wazy i zalej zupą. Dodaj ugotowany makaron.

Krok 2

Zagotuj 2 litry wody, włóż mięso, i morele. Dodaj tymianek i Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr. Gotuj na małym ogniu około 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej