Zupa po arabsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

100 gramów

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz. Pomidory obierz ze skórki, pokrój paprykę w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

cebule i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj do zupy. Gotuj jeszcze około 30 min.

Krok 4

Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w kostkę, włóż do wazy i zalej zupą. Dodaj ugotowany makaron.

Krok 2

Zagotuj 2 litry wody, włóż mięso, i morele. Dodaj tymianek i Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr. Gotuj na małym ogniu około 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej