Zupa po arabsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po arabsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

2 sztuki

5 sztuk

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

100 gramów

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele namocz. Pomidory obierz ze skórki, pokrój paprykę w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

cebule i czosnek zeszklij na oleju. Dodaj do zupy. Gotuj jeszcze około 30 min.

Krok 4

Ugotowane mięso wyjmij i pokrój w kostkę, włóż do wazy i zalej zupą. Dodaj ugotowany makaron.

Krok 2

Zagotuj 2 litry wody, włóż mięso, i morele. Dodaj tymianek i Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr. Gotuj na małym ogniu około 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po arabsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej