Zupa po mediolańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa po mediolańsku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
38 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast groszku cukrowego możesz dodać do zupy oczyszczoną z włókien fasolkę szparagową, zielone szparagi albo pokrojoną w paseczki nieobraną cukinię.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa po mediolańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej