Sopa a la Vasca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa a la Vasca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

1 litr

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą fasolę mocz w wodzie całą noc.

Krok 2

Następnego dnia kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Obierz dynię i pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.

Krok 5

Dodaj kapustę, fasolę i dynię.

Krok 6

Wlej litr bulionu. Przykryj szczelnie i gotuj przez 3 godziny na małym ogniu. Przed podaniem dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej