
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
150 gramów
1 litr
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą fasolę mocz w wodzie całą noc.
Krok 2
Następnego dnia kapustę pokrój w paski.
Krok 3
Obierz dynię i pokrój w kostkę.
Krok 4
Cebulę oraz czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.
Krok 5
Dodaj kapustę, fasolę i dynię.
Krok 6
Wlej litr bulionu. Przykryj szczelnie i gotuj przez 3 godziny na małym ogniu. Przed podaniem dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej