Sopa a la Vasca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa a la Vasca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

1 litr

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą fasolę mocz w wodzie całą noc.

Krok 2

Następnego dnia kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Obierz dynię i pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.

Krok 5

Dodaj kapustę, fasolę i dynię.

Krok 6

Wlej litr bulionu. Przykryj szczelnie i gotuj przez 3 godziny na małym ogniu. Przed podaniem dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos świąteczny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej