Sopa a la Vasca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sopa a la Vasca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

1 litr

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą fasolę mocz w wodzie całą noc.

Krok 2

Następnego dnia kapustę pokrój w paski.

Krok 3

Obierz dynię i pokrój w kostkę.

Krok 4

Cebulę oraz czosnek posiekaj i zrumień na oliwie.

Krok 5

Dodaj kapustę, fasolę i dynię.

Krok 6

Wlej litr bulionu. Przykryj szczelnie i gotuj przez 3 godziny na małym ogniu. Przed podaniem dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sopa a la Vasca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej