
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
800 gramów
2 sztuki
2 szklanki
150 gramów
1 łyżeczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu
Krok 3
Dodaj kawałki pomidorów wraz z zalewą i starte na tarce marchewki.
Krok 4
Rozgnieć sos drewnianą łyżką, podlej wodą, 500ml. Dodaj kostkę Knorr.
Krok 5
Następnie wsyp pepperoni i duś na małym ogniu przez ok.15-20min.
Krok 6
Rozlej do misek i do każdej dodaj startą mozzarellę. Zapiecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez kilka minut, do czasu aż ser się rozpłynie.
Krok 7
Udekoruj zieleniną i smaczną zupę a la pizza podawaj z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej