Smaczna zupa a la pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa a la pizza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

800 gramów

2 sztuki

2 szklanki

150 gramów

1 łyżeczka

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu

Krok 3

Dodaj kawałki pomidorów wraz z zalewą i starte na tarce marchewki.

Krok 4

Rozgnieć sos drewnianą łyżką, podlej wodą, 500ml. Dodaj kostkę Knorr.

Krok 5

Następnie wsyp pepperoni i duś na małym ogniu przez ok.15-20min.

Krok 6

Rozlej do misek i do każdej dodaj startą mozzarellę. Zapiecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez kilka minut, do czasu aż ser się rozpłynie.

Krok 7

Udekoruj zieleniną i smaczną zupę a la pizza podawaj z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Indyk w śmietanie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej