Smaczna zupa a la pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa a la pizza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

800 gramów

2 sztuki

2 szklanki

150 gramów

1 łyżeczka

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu

Krok 3

Dodaj kawałki pomidorów wraz z zalewą i starte na tarce marchewki.

Krok 4

Rozgnieć sos drewnianą łyżką, podlej wodą, 500ml. Dodaj kostkę Knorr.

Krok 5

Następnie wsyp pepperoni i duś na małym ogniu przez ok.15-20min.

Krok 6

Rozlej do misek i do każdej dodaj startą mozzarellę. Zapiecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez kilka minut, do czasu aż ser się rozpłynie.

Krok 7

Udekoruj zieleniną i smaczną zupę a la pizza podawaj z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Nalewka z pigwy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej