Smaczna zupa a la pizza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zupa a la pizza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

800 gramów

2 sztuki

2 szklanki

150 gramów

1 łyżeczka

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2

Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu

Krok 3

Dodaj kawałki pomidorów wraz z zalewą i starte na tarce marchewki.

Krok 4

Rozgnieć sos drewnianą łyżką, podlej wodą, 500ml. Dodaj kostkę Knorr.

Krok 5

Następnie wsyp pepperoni i duś na małym ogniu przez ok.15-20min.

Krok 6

Rozlej do misek i do każdej dodaj startą mozzarellę. Zapiecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez kilka minut, do czasu aż ser się rozpłynie.

Krok 7

Udekoruj zieleniną i smaczną zupę a la pizza podawaj z chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zupa a la pizza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tort leśny mech
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej