
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
800 gramów
2 sztuki
2 szklanki
150 gramów
1 łyżeczka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w cienkie plasterki.
Krok 2
Cebulkę i czosnek posiekaj, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu
Krok 3
Dodaj kawałki pomidorów wraz z zalewą i starte na tarce marchewki.
Krok 4
Rozgnieć sos drewnianą łyżką, podlej wodą, 500ml. Dodaj kostkę Knorr.
Krok 5
Następnie wsyp pepperoni i duś na małym ogniu przez ok.15-20min.
Krok 6
Rozlej do misek i do każdej dodaj startą mozzarellę. Zapiecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez kilka minut, do czasu aż ser się rozpłynie.
Krok 7
Udekoruj zieleniną i smaczną zupę a la pizza podawaj z chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej