
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi umyć, odciąć końcówki i glówki szparagów - nie wyrzucać ich, ponieważ później przydadzą się do dekoracji.
Krok 2
Cebulę posiekać, podsmażyć na łyżce masła razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami bulionu i szklanką wina. Łodygi szparagów pokroić, podsmażyć na maśle i przełożyć do garnka.
Krok 3
Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu, aż szparagi zmiękną. Całość zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej