Krem z zielonych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z zielonych szparagów

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyć, odciąć końcówki i glówki szparagów - nie wyrzucać ich, ponieważ później przydadzą się do dekoracji.

Krok 2

Cebulę posiekać, podsmażyć na łyżce masła razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami bulionu i szklanką wina. Łodygi szparagów pokroić, podsmażyć na maśle i przełożyć do garnka.

Krok 3

Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu, aż szparagi zmiękną. Całość zmiksować na gładką masę, doprawić solą i pieprzem do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z zielonych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej