Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy rozrabiamy z oliwą z oliwek, z oliwą aromatyzowaną bazylią oraz sokiem cytrynowym.

Krok 2

Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Do miski wrzucamy też listki bazylii oraz pomidora pokrojonego w kawałki.

Krok 3

Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej