Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym
łatwe
45 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy rozrabiamy z oliwą z oliwek, z oliwą aromatyzowaną bazylią oraz sokiem cytrynowym.
Krok 2
Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Do miski wrzucamy też listki bazylii oraz pomidora pokrojonego w kawałki.
Krok 3
Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej