Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym
łatwe
44 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy rozrabiamy z oliwą z oliwek, z oliwą aromatyzowaną bazylią oraz sokiem cytrynowym.
Krok 2
Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Do miski wrzucamy też listki bazylii oraz pomidora pokrojonego w kawałki.
Krok 3
Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej