Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 łyżka

0.5 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy rozrabiamy z oliwą z oliwek, z oliwą aromatyzowaną bazylią oraz sokiem cytrynowym.

Krok 2

Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Do miski wrzucamy też listki bazylii oraz pomidora pokrojonego w kawałki.

Krok 3

Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej