Trzy sałaty w sosie cytrynowo - bazyliowym
łatwe
45 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 łyżka
0.5 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy rozrabiamy z oliwą z oliwek, z oliwą aromatyzowaną bazylią oraz sokiem cytrynowym.
Krok 2
Sałaty myjemy, dokładnie osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Do miski wrzucamy też listki bazylii oraz pomidora pokrojonego w kawałki.
Krok 3
Sałatkę polewamy sosem i delikatnie mieszamy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej