Sałatka owocowa z sosem tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

150 gramów

1 łyżka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, a orzechy posiekaj.

Krok 2

Owoce potnij na mniejsze kawałki lub plasterki.

Krok 3

Do miski wrzuć tofu, cukier, aromat waniliowy oraz sól i zmiksuj, aby uzyskać konsystencję sosu.

Krok 4

Owoce, miód i rodzynki wrzuć razem do miski i polej sosem.

Krok 5

Wymieszaj i posyp orzechami. Sałatkę możesz schłodzić przed podaniem.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej