Sałatka owocowa z sosem tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z sosem tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

150 gramów

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, a orzechy posiekaj.

Krok 2

Owoce potnij na mniejsze kawałki lub plasterki.

Krok 3

Do miski wrzuć tofu, cukier, aromat waniliowy oraz sól i zmiksuj, aby uzyskać konsystencję sosu.

Krok 4

Owoce, miód i rodzynki wrzuć razem do miski i polej sosem.

Krok 5

Wymieszaj i posyp orzechami. Sałatkę możesz schłodzić przed podaniem.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej