Sałatka owocowa z sosem tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocowa z sosem tofu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

5 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

150 gramów

0.5 łyżeczki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, a orzechy posiekaj.

Krok 2

Owoce potnij na mniejsze kawałki lub plasterki.

Krok 3

Do miski wrzuć tofu, cukier, aromat waniliowy oraz sól i zmiksuj, aby uzyskać konsystencję sosu.

Krok 4

Owoce, miód i rodzynki wrzuć razem do miski i polej sosem.

Krok 5

Wymieszaj i posyp orzechami. Sałatkę możesz schłodzić przed podaniem.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocowa z sosem tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej