
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
5 łyżek
1 łyżka
150 gramów
0.5 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, a orzechy posiekaj.
Krok 2
Owoce potnij na mniejsze kawałki lub plasterki.
Krok 3
Do miski wrzuć tofu, cukier, aromat waniliowy oraz sól i zmiksuj, aby uzyskać konsystencję sosu.
Krok 4
Owoce, miód i rodzynki wrzuć razem do miski i polej sosem.
Krok 5
Wymieszaj i posyp orzechami. Sałatkę możesz schłodzić przed podaniem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej