
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
5 łyżek
5 łyżek
1 łyżka
150 gramów
0.5 łyżeczki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, a orzechy posiekaj.
Krok 2
Owoce potnij na mniejsze kawałki lub plasterki.
Krok 3
Do miski wrzuć tofu, cukier, aromat waniliowy oraz sól i zmiksuj, aby uzyskać konsystencję sosu.
Krok 4
Owoce, miód i rodzynki wrzuć razem do miski i polej sosem.
Krok 5
Wymieszaj i posyp orzechami. Sałatkę możesz schłodzić przed podaniem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej