mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę przełożyć do miski. Umyć i pokroić w słupki paprykę i ogórka.

Krok 2

jajko pokroić w ósemki. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w pół plastry.

Krok 3

Cebulę obrać i pokroić w piórka

Krok 4

Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Ułożyć plastry szynki. Posypać sezamem, szczypiorkiem, koperkiem. Skropić sosem.

Mariola

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej