mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę przełożyć do miski. Umyć i pokroić w słupki paprykę i ogórka.

Krok 2

jajko pokroić w ósemki. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w pół plastry.

Krok 3

Cebulę obrać i pokroić w piórka

Krok 4

Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Ułożyć plastry szynki. Posypać sezamem, szczypiorkiem, koperkiem. Skropić sosem.

Mariola

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej