mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę przełożyć do miski. Umyć i pokroić w słupki paprykę i ogórka.
Krok 2
jajko pokroić w ósemki. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w pół plastry.
Krok 3
Cebulę obrać i pokroić w piórka
Krok 4
Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Ułożyć plastry szynki. Posypać sezamem, szczypiorkiem, koperkiem. Skropić sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej