mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę przełożyć do miski. Umyć i pokroić w słupki paprykę i ogórka.
Krok 2
jajko pokroić w ósemki. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w pół plastry.
Krok 3
Cebulę obrać i pokroić w piórka
Krok 4
Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Ułożyć plastry szynki. Posypać sezamem, szczypiorkiem, koperkiem. Skropić sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej