mix salat z jajkiem, szynką parmeńską i prażonym sezamem
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę przełożyć do miski. Umyć i pokroić w słupki paprykę i ogórka.
Krok 2
jajko pokroić w ósemki. Pomidora umyć, sparzyć i pokroić w pół plastry.
Krok 3
Cebulę obrać i pokroić w piórka
Krok 4
Składniki dodać do sałaty i wymieszać. Ułożyć plastry szynki. Posypać sezamem, szczypiorkiem, koperkiem. Skropić sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej