
Składniki
100 gramów
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
30 gramów
2 sztuki
150 gramów
1.5 litra
50 gramów
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i usmaż.
Krok 2
Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki, dodaj do cebuli i podduś.
Krok 3
Następnie zalej wywarem, wrzuć ząbki czosnku i gotuj około 5 minut.
Krok 4
Połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, zakwasem i ugotuj.
Krok 5
Dodaj chrzan i przetarte przez sito żółtka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej