
Składniki
100 gramów
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
30 gramów
2 sztuki
150 gramów
1.5 litra
50 gramów
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i usmaż.
Krok 2
Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki, dodaj do cebuli i podduś.
Krok 3
Następnie zalej wywarem, wrzuć ząbki czosnku i gotuj około 5 minut.
Krok 4
Połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, zakwasem i ugotuj.
Krok 5
Dodaj chrzan i przetarte przez sito żółtka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























