
Składniki
100 gramów
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
30 gramów
2 sztuki
150 gramów
1.5 litra
50 gramów
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i usmaż.
Krok 2
Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki, dodaj do cebuli i podduś.
Krok 3
Następnie zalej wywarem, wrzuć ząbki czosnku i gotuj około 5 minut.
Krok 4
Połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, zakwasem i ugotuj.
Krok 5
Dodaj chrzan i przetarte przez sito żółtka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej