Żurek namysłowski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek namysłowski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

2 sztuki

150 gramów

1.5 litra

50 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i usmaż.

Krok 2

Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki, dodaj do cebuli i podduś.

Krok 3

Następnie zalej wywarem, wrzuć ząbki czosnku i gotuj około 5 minut.

Krok 4

Połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, zakwasem i ugotuj.

Krok 5

Dodaj chrzan i przetarte przez sito żółtka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej