Żurek namysłowski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek namysłowski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

2 sztuki

150 gramów

1.5 litra

50 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i usmaż.

Krok 2

Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki, dodaj do cebuli i podduś.

Krok 3

Następnie zalej wywarem, wrzuć ząbki czosnku i gotuj około 5 minut.

Krok 4

Połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, zakwasem i ugotuj.

Krok 5

Dodaj chrzan i przetarte przez sito żółtka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza Capriciosa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej