Żurek namysłowski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek namysłowski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

30 gramów

2 sztuki

150 gramów

1.5 litra

50 gramów

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i usmaż.

Krok 2

Kiełbasę obierz z osłonki, pokrój w półplasterki, dodaj do cebuli i podduś.

Krok 3

Następnie zalej wywarem, wrzuć ząbki czosnku i gotuj około 5 minut.

Krok 4

Połącz ze śmietaną wymieszaną z mąką, zakwasem i ugotuj.

Krok 5

Dodaj chrzan i przetarte przez sito żółtka. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek namysłowski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej