Udon z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udon z wołowiną

Autor: Robert

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

30 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchewkę w słupki. W miseczce wymieszaj składniki na sos.

Krok 2

Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i smaż wołowinę na bardzo dużym ogniu, aż się zarumieni, około 3 minuty (ważne, tak aby się smażyła a nie dusiła).

Krok 3

Dorzuć do wołowiny pokrojone warzywa wraz ze startym imbirem i wyciśniętym czosnkiem. Smaż około 1-2 minuty.

Krok 4

Ugotuj makaron o jedną minutę krócej niż jest w instrukcji. Wrzuć na patelnię, dodaj pokrojoną drobno dymkę. Zalej sosem i podsmażaj ma dużym ogniu około minutę.

Krok 5

Przed podaniem posyp sezamem i dymką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej