Udon z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udon z wołowiną

Autor: Robert

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

30 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchewkę w słupki. W miseczce wymieszaj składniki na sos.

Krok 2

Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i smaż wołowinę na bardzo dużym ogniu, aż się zarumieni, około 3 minuty (ważne, tak aby się smażyła a nie dusiła).

Krok 3

Dorzuć do wołowiny pokrojone warzywa wraz ze startym imbirem i wyciśniętym czosnkiem. Smaż około 1-2 minuty.

Krok 4

Ugotuj makaron o jedną minutę krócej niż jest w instrukcji. Wrzuć na patelnię, dodaj pokrojoną drobno dymkę. Zalej sosem i podsmażaj ma dużym ogniu około minutę.

Krok 5

Przed podaniem posyp sezamem i dymką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej