Udon z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udon z wołowiną

Autor: Robert

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

30 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchewkę w słupki. W miseczce wymieszaj składniki na sos.

Krok 2

Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i smaż wołowinę na bardzo dużym ogniu, aż się zarumieni, około 3 minuty (ważne, tak aby się smażyła a nie dusiła).

Krok 3

Dorzuć do wołowiny pokrojone warzywa wraz ze startym imbirem i wyciśniętym czosnkiem. Smaż około 1-2 minuty.

Krok 4

Ugotuj makaron o jedną minutę krócej niż jest w instrukcji. Wrzuć na patelnię, dodaj pokrojoną drobno dymkę. Zalej sosem i podsmażaj ma dużym ogniu około minutę.

Krok 5

Przed podaniem posyp sezamem i dymką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udon z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej