
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
30 mililitrów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchewkę w słupki. W miseczce wymieszaj składniki na sos.
Krok 2
Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i smaż wołowinę na bardzo dużym ogniu, aż się zarumieni, około 3 minuty (ważne, tak aby się smażyła a nie dusiła).
Krok 3
Dorzuć do wołowiny pokrojone warzywa wraz ze startym imbirem i wyciśniętym czosnkiem. Smaż około 1-2 minuty.
Krok 4
Ugotuj makaron o jedną minutę krócej niż jest w instrukcji. Wrzuć na patelnię, dodaj pokrojoną drobno dymkę. Zalej sosem i podsmażaj ma dużym ogniu około minutę.
Krok 5
Przed podaniem posyp sezamem i dymką
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej