
Składniki
400 gramów
300 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
30 mililitrów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, paprykę i marchewkę w słupki. W miseczce wymieszaj składniki na sos.
Krok 2
Rozgrzej patelnię, wlej odrobinę oleju i smaż wołowinę na bardzo dużym ogniu, aż się zarumieni, około 3 minuty (ważne, tak aby się smażyła a nie dusiła).
Krok 3
Dorzuć do wołowiny pokrojone warzywa wraz ze startym imbirem i wyciśniętym czosnkiem. Smaż około 1-2 minuty.
Krok 4
Ugotuj makaron o jedną minutę krócej niż jest w instrukcji. Wrzuć na patelnię, dodaj pokrojoną drobno dymkę. Zalej sosem i podsmażaj ma dużym ogniu około minutę.
Krok 5
Przed podaniem posyp sezamem i dymką
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















