Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 litr

200 gramów

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, po sparzeniu wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pomidory wrzucamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez pół godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy garnek z palnika i jak nieco przestygną, to miksujemy je na gładką masę za pomocą blendera.

Krok 2

W międzyczasie ryż gotujemy na sypko zgodnie z instrukcją dołączoną do opakowania. W oddzielnym garnku podgrzewamy bulion, a jak się zagotuje, to dodajemy zmiksowane pomidory, całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 5 minut, zdejmujemy garnek z palnika, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mieszamy z gęstym jogurtem naturalnym (jogurt powinien być w temperaturze pokojowej). Gorącą zupę podajemy z ryżem i posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej