PRZEPISY.PL
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - autor: Koper

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

  • 45
  • 3
  • Łatwe
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • pomidory1.5 kg
  • woda1 l
  • sól, pieprz i cukier do smaku1 szt
  • gęsty jogurt naturalny200 g
  • ryż długoziarnisty200 g
  • Krok 1

    Pomidory, po sparzeniu wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pomidory wrzucamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez pół godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy garnek z palnika i jak nieco przestygną, to miksujemy je na gładką masę za pomocą blendera.
  • Krok 2

    W międzyczasie ryż gotujemy na sypko zgodnie z instrukcją dołączoną do opakowania. W oddzielnym garnku podgrzewamy bulion, a jak się zagotuje, to dodajemy zmiksowane pomidory, całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 5 minut, zdejmujemy garnek z palnika, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mieszamy z gęstym jogurtem naturalnym (jogurt powinien być w temperaturze pokojowej). Gorącą zupę podajemy z ryżem i posiekanym koperkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

80
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
23
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1131
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
206
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe