Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 litr

200 gramów

200 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory, po sparzeniu wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pomidory wrzucamy do garnka i gotujemy na małym ogniu przez pół godziny, od czasu do czasu mieszając. Zdejmujemy garnek z palnika i jak nieco przestygną, to miksujemy je na gładką masę za pomocą blendera.

Krok 2

W międzyczasie ryż gotujemy na sypko zgodnie z instrukcją dołączoną do opakowania. W oddzielnym garnku podgrzewamy bulion, a jak się zagotuje, to dodajemy zmiksowane pomidory, całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 5 minut, zdejmujemy garnek z palnika, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mieszamy z gęstym jogurtem naturalnym (jogurt powinien być w temperaturze pokojowej). Gorącą zupę podajemy z ryżem i posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej