Sandacz w Rieslingu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz w Rieslingu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

null

null

0.5 sztuki

50 gramów

5 łyżek

200 mililitrów

200 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj w mundurkach, do czasu kiedy będą miękkie. Obierz a następnie podsmaż w garnku z rozgrzaną łyżką masła.

Krok 2

Filety przekrój najpierw wzdłuż na połówki, a następnie pokrój na kawałki. Posyp solą.

Krok 3

Wino zagotuj na patelni, włóż filety, przykryj pokrywką. Duś ok 3 minut na małym ogniu, następnie filety odwróć i duś kolejne 3 minuty. Przełóż na ogrzany półmisek.

Krok 4

Do wina wlej śmietanę, gotuj bez pokrywki tak długo, aż odparuje 1/3 objętości.

Krok 5

Resztę masła włóż do lodówki, a gdy będzie twarde, pokrój je w kosteczkę i powoli dodawaj do gorącego sosu, nieprzerwanie mieszając. ( nie doprowadź do zagotowania!)

Krok 6

Sos połącz ze szczawiem, przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Rybę podawaj z ziemniaczkami i z sosem maślanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Dip ziołowy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej