Sandacz w Rieslingu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz w Rieslingu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

null

null

0.5 sztuki

50 gramów

5 łyżek

200 mililitrów

200 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotuj w mundurkach, do czasu kiedy będą miękkie. Obierz a następnie podsmaż w garnku z rozgrzaną łyżką masła.

Krok 2

Filety przekrój najpierw wzdłuż na połówki, a następnie pokrój na kawałki. Posyp solą.

Krok 3

Wino zagotuj na patelni, włóż filety, przykryj pokrywką. Duś ok 3 minut na małym ogniu, następnie filety odwróć i duś kolejne 3 minuty. Przełóż na ogrzany półmisek.

Krok 4

Do wina wlej śmietanę, gotuj bez pokrywki tak długo, aż odparuje 1/3 objętości.

Krok 5

Resztę masła włóż do lodówki, a gdy będzie twarde, pokrój je w kosteczkę i powoli dodawaj do gorącego sosu, nieprzerwanie mieszając. ( nie doprowadź do zagotowania!)

Krok 6

Sos połącz ze szczawiem, przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Rybę podawaj z ziemniaczkami i z sosem maślanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz w Rieslingu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto Maxi King
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej