
Składniki
3 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
700 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę i rodzynki umyj i osusz. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki, a kapustę poszatkuj.
Krok 3
Do miski wrzuć kapustę, brzoskwinie oraz rodzynki.
Krok 5
Sałatkę polej majonezem i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 2
Rodzynki zalej gorącą wodą i odsącz po chwili.
Krok 4
Do majonezu dodaj curry i sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej