
Składniki
3 łyżki
100 gramów
1 łyżeczka
700 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę i rodzynki umyj i osusz. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki, a kapustę poszatkuj.
Krok 3
Do miski wrzuć kapustę, brzoskwinie oraz rodzynki.
Krok 5
Sałatkę polej majonezem i odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 2
Rodzynki zalej gorącą wodą i odsącz po chwili.
Krok 4
Do majonezu dodaj curry i sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej