Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

700 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę i rodzynki umyj i osusz. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki, a kapustę poszatkuj.

Krok 3

Do miski wrzuć kapustę, brzoskwinie oraz rodzynki.

Krok 5

Sałatkę polej majonezem i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Rodzynki zalej gorącą wodą i odsącz po chwili.

Krok 4

Do majonezu dodaj curry i sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej