Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

100 gramów

150

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę i rodzynki umyj i osusz. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki, a kapustę poszatkuj.

Krok 3

Do miski wrzuć kapustę, brzoskwinie oraz rodzynki.

Krok 5

Sałatkę polej majonezem i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Rodzynki zalej gorącą wodą i odsącz po chwili.

Krok 4

Do majonezu dodaj curry i sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej