Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

100 gramów

1 łyżeczka

700 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę i rodzynki umyj i osusz. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój na małe kawałki, a kapustę poszatkuj.

Krok 3

Do miski wrzuć kapustę, brzoskwinie oraz rodzynki.

Krok 5

Sałatkę polej majonezem i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Rodzynki zalej gorącą wodą i odsącz po chwili.

Krok 4

Do majonezu dodaj curry i sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej po hindusku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej