Roszponka ze smażonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roszponka ze smażonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z 5-6 łyżkami oleju rzepakowego. Tofu kroimy w średnią kostkę i obtaczamy w przygotowanej paście, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Roszponkę przebieramy, dokładnie płuczemy, osuszamy. Dodajemy umyte i pokrojone na ćwiartki lub połówki cherry. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dorzucamy do pozostałych składników. 3 łyżki oleju mieszamy z octem winnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Posypujemy podsmażonym tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej