
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 dekagramów
1 łyżka
10 sztuk
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z 5-6 łyżkami oleju rzepakowego. Tofu kroimy w średnią kostkę i obtaczamy w przygotowanej paście, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Roszponkę przebieramy, dokładnie płuczemy, osuszamy. Dodajemy umyte i pokrojone na ćwiartki lub połówki cherry. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dorzucamy do pozostałych składników. 3 łyżki oleju mieszamy z octem winnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Posypujemy podsmażonym tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej