Roszponka ze smażonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roszponka ze smażonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 dekagramów

1 łyżka

10 sztuk

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z 5-6 łyżkami oleju rzepakowego. Tofu kroimy w średnią kostkę i obtaczamy w przygotowanej paście, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Roszponkę przebieramy, dokładnie płuczemy, osuszamy. Dodajemy umyte i pokrojone na ćwiartki lub połówki cherry. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dorzucamy do pozostałych składników. 3 łyżki oleju mieszamy z octem winnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Posypujemy podsmażonym tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej