Roszponka ze smażonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roszponka ze smażonym tofu

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 dekagramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową kruszymy, mieszamy z 5-6 łyżkami oleju rzepakowego. Tofu kroimy w średnią kostkę i obtaczamy w przygotowanej paście, smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Roszponkę przebieramy, dokładnie płuczemy, osuszamy. Dodajemy umyte i pokrojone na ćwiartki lub połówki cherry. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dorzucamy do pozostałych składników. 3 łyżki oleju mieszamy z octem winnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i miodem. Sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Posypujemy podsmażonym tofu. Podajemy od razu po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roszponka ze smażonym tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej