Faszerowane jajka z kawiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja z kawiorem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i dokładnie osusz.

Krok 2

Jajka obierz, zetnij czubki i wyjmij żółtka.

Krok 3

Żółtka utrzyj z masłem, majonezem, jogurtem i łyżką soku cytrynowego. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 4

Pastą napełnij białka. Udekoruj kawiorem i skrop resztą soku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja z kawiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej