
Składniki
6 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj i dokładnie osusz.
Krok 2
Jajka obierz, zetnij czubki i wyjmij żółtka.
Krok 3
Żółtka utrzyj z masłem, majonezem, jogurtem i łyżką soku cytrynowego. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 4
Pastą napełnij białka. Udekoruj kawiorem i skrop resztą soku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej