Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś płuczemy i osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym. Kostkę zalewamy oliwą i rozgniatamy do uzyskania gładkiej masy.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 1

Krok 2

Pierś dzielimy na dowolne kawałki (mogą to być kostki, paski, cienkie filety lub pozostawiamy bez zmian). Nacieramy ją przyprawą i układamy na rozgrzanej patelni.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 2

Krok 3

Smażymy krótko z każdej strony. Smacznego!

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej