Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś płuczemy i osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym. Kostkę zalewamy oliwą i rozgniatamy do uzyskania gładkiej masy.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 1

Krok 2

Pierś dzielimy na dowolne kawałki (mogą to być kostki, paski, cienkie filety lub pozostawiamy bez zmian). Nacieramy ją przyprawą i układamy na rozgrzanej patelni.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 2

Krok 3

Smażymy krótko z każdej strony. Smacznego!

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej