Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś płuczemy i osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym. Kostkę zalewamy oliwą i rozgniatamy do uzyskania gładkiej masy.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 1

Krok 2

Pierś dzielimy na dowolne kawałki (mogą to być kostki, paski, cienkie filety lub pozostawiamy bez zmian). Nacieramy ją przyprawą i układamy na rozgrzanej patelni.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 2

Krok 3

Smażymy krótko z każdej strony. Smacznego!

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej