Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś płuczemy i osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym. Kostkę zalewamy oliwą i rozgniatamy do uzyskania gładkiej masy.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 1

Krok 2

Pierś dzielimy na dowolne kawałki (mogą to być kostki, paski, cienkie filety lub pozostawiamy bez zmian). Nacieramy ją przyprawą i układamy na rozgrzanej patelni.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 2

Krok 3

Smażymy krótko z każdej strony. Smacznego!

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej