Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś płuczemy i osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym. Kostkę zalewamy oliwą i rozgniatamy do uzyskania gładkiej masy.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 1

Krok 2

Pierś dzielimy na dowolne kawałki (mogą to być kostki, paski, cienkie filety lub pozostawiamy bez zmian). Nacieramy ją przyprawą i układamy na rozgrzanej patelni.

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 2

Krok 3

Smażymy krótko z każdej strony. Smacznego!

Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka a’la Marco Pierre White - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej