
Składniki
100 gramów
1 sztuka
400 gramów
100 gramów
200 mililitrów
200 gramów
3 łyżki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron penne ugotuj w niesolonej wodzie.

Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Następnie mięso oprósz mąką i zalej śmietaną. Całość gotuj przez dwie minuty.

Krok 3
Dodaj kostkę bulionu warzywnego Knorr i zielony groszek. Gotuj jeszcze chwilę, po czym wymieszaj otrzymany sos z makaronem.

Krok 4
Makaron podawaj posypany startym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej