Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos pesto, miksując bazylię z orzechami i 3 łyżkami oliwy. Nie przerywając miksowania powoli dolej jeszcze 4 łyżki oliwy. Mięso przełóż do miski, oprósz solą i pieprzem, zalej sosem pesto i wymieszaj. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 30 minut do lodówki. Rozgrzej na patelni resztę oliwy, włóż kurczaka i pomidorki. Ugotuj makaron w wodzie, w której wcześniej rozpuściłeś Kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź (ale niebyt dokładnie), dodaj na patelnię do kurczaka. Wymieszaj, podgrzewaj kilka minut i od razu podawaj.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka warzywna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej