Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

27 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos pesto, miksując bazylię z orzechami i 3 łyżkami oliwy. Nie przerywając miksowania powoli dolej jeszcze 4 łyżki oliwy. Mięso przełóż do miski, oprósz solą i pieprzem, zalej sosem pesto i wymieszaj. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 30 minut do lodówki. Rozgrzej na patelni resztę oliwy, włóż kurczaka i pomidorki. Ugotuj makaron w wodzie, w której wcześniej rozpuściłeś Kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź (ale niebyt dokładnie), dodaj na patelnię do kurczaka. Wymieszaj, podgrzewaj kilka minut i od razu podawaj.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej