Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
27 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos pesto, miksując bazylię z orzechami i 3 łyżkami oliwy. Nie przerywając miksowania powoli dolej jeszcze 4 łyżki oliwy. Mięso przełóż do miski, oprósz solą i pieprzem, zalej sosem pesto i wymieszaj. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 30 minut do lodówki. Rozgrzej na patelni resztę oliwy, włóż kurczaka i pomidorki. Ugotuj makaron w wodzie, w której wcześniej rozpuściłeś Kostkę do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Odcedź (ale niebyt dokładnie), dodaj na patelnię do kurczaka. Wymieszaj, podgrzewaj kilka minut i od razu podawaj.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokardki z kurczakiem marynowanym w ziołowym Pesto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej