Pad Thai - tajski smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pad Thai - tajski smażony makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 pęczka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i marchew pokrój w paski, a czosnek i szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek i podsmaż na złotobrązowo.

Krok 3

Przesuń go na bok, a na środek wrzuć kurczaka, podsmaż i również przesuń na bok.

Krok 4

Teraz wbij jajka i dodaj makaron, kiełki, marchew, cukier i sos sojowy.

Krok 5

Wszystko razem smaż ciągle mieszając. Na koniec posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej