
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1.5 łyżeczki
2 łyżki
0.5 pęczka
200 gramów
1 sztuka
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i marchew pokrój w paski, a czosnek i szczypiorek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć czosnek i podsmaż na złotobrązowo.
Krok 3
Przesuń go na bok, a na środek wrzuć kurczaka, podsmaż i również przesuń na bok.
Krok 4
Teraz wbij jajka i dodaj makaron, kiełki, marchew, cukier i sos sojowy.
Krok 5
Wszystko razem smaż ciągle mieszając. Na koniec posyp szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej