Pad Thai - tajski smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pad Thai - tajski smażony makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 pęczka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i marchew pokrój w paski, a czosnek i szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek i podsmaż na złotobrązowo.

Krok 3

Przesuń go na bok, a na środek wrzuć kurczaka, podsmaż i również przesuń na bok.

Krok 4

Teraz wbij jajka i dodaj makaron, kiełki, marchew, cukier i sos sojowy.

Krok 5

Wszystko razem smaż ciągle mieszając. Na koniec posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej