Pad Thai - tajski smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pad Thai - tajski smażony makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 pęczka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i marchew pokrój w paski, a czosnek i szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek i podsmaż na złotobrązowo.

Krok 3

Przesuń go na bok, a na środek wrzuć kurczaka, podsmaż i również przesuń na bok.

Krok 4

Teraz wbij jajka i dodaj makaron, kiełki, marchew, cukier i sos sojowy.

Krok 5

Wszystko razem smaż ciągle mieszając. Na koniec posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej