Pad Thai - tajski smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pad Thai - tajski smażony makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1.5 łyżeczki

2 łyżki

0.5 pęczka

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i marchew pokrój w paski, a czosnek i szczypiorek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć czosnek i podsmaż na złotobrązowo.

Krok 3

Przesuń go na bok, a na środek wrzuć kurczaka, podsmaż i również przesuń na bok.

Krok 4

Teraz wbij jajka i dodaj makaron, kiełki, marchew, cukier i sos sojowy.

Krok 5

Wszystko razem smaż ciągle mieszając. Na koniec posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pad Thai - tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej