Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj musztardę z czosnkiem i oliwą. Dodaj sól oraz posiekany rozmaryn i pieprz młotkowany.

Krok 2

Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Pozostaw w chłodnym miejscu na 1 godzinę.

Krok 3

Po tym czasie wstaw mięso do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20-25 minut.

Krok 4

Podczas pieczenia mięsa przygotuj sos. W rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę – dodaj kilka igiełek rozmarynu. Dodaj koncentrat i wymieszaj, smaż przez chwilę.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze szklanką zimnej wody i winem. Całość wlej do rondelka z pozostałymi składnikami i doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Upieczone mięso podawaj z winnym sosem oraz pieczonymi ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.

1

Opinie o przepisie

  • Kaya Santos

    Kaya Santos , 25.12.2017

    Sos na bazie z torebki. To faktycznie wielkie cos

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej