Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj musztardę z czosnkiem i oliwą. Dodaj sól oraz posiekany rozmaryn i pieprz młotkowany.

Krok 2

Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Pozostaw w chłodnym miejscu na 1 godzinę.

Krok 3

Po tym czasie wstaw mięso do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20-25 minut.

Krok 4

Podczas pieczenia mięsa przygotuj sos. W rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę – dodaj kilka igiełek rozmarynu. Dodaj koncentrat i wymieszaj, smaż przez chwilę.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze szklanką zimnej wody i winem. Całość wlej do rondelka z pozostałymi składnikami i doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Upieczone mięso podawaj z winnym sosem oraz pieczonymi ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.

1

Opinie o przepisie

  • Kaya Santos

    Kaya Santos , 25.12.2017

    Sos na bazie z torebki. To faktycznie wielkie cos

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej