Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina
łatwe
92 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
100 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj musztardę z czosnkiem i oliwą. Dodaj sól oraz posiekany rozmaryn i pieprz młotkowany.
Krok 2
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Pozostaw w chłodnym miejscu na 1 godzinę.
Krok 3
Po tym czasie wstaw mięso do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20-25 minut.
Krok 4
Podczas pieczenia mięsa przygotuj sos. W rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę – dodaj kilka igiełek rozmarynu. Dodaj koncentrat i wymieszaj, smaż przez chwilę.
Krok 5
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze szklanką zimnej wody i winem. Całość wlej do rondelka z pozostałymi składnikami i doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Upieczone mięso podawaj z winnym sosem oraz pieczonymi ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































