Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

66 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj musztardę z czosnkiem i oliwą. Dodaj sól oraz posiekany rozmaryn i pieprz młotkowany.

Krok 2

Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą. Pozostaw w chłodnym miejscu na 1 godzinę.

Krok 3

Po tym czasie wstaw mięso do nagrzanego do 200 st. C piekarnika na 20 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 st. C i piecz jeszcze 20-25 minut.

Krok 4

Podczas pieczenia mięsa przygotuj sos. W rondelku rozgrzej oliwę i przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę – dodaj kilka igiełek rozmarynu. Dodaj koncentrat i wymieszaj, smaż przez chwilę.

Krok 5

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze szklanką zimnej wody i winem. Całość wlej do rondelka z pozostałymi składnikami i doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Upieczone mięso podawaj z winnym sosem oraz pieczonymi ziemniakami lub innymi ulubionymi dodatkami.

1

Opinie o przepisie

  • Kaya Santos

    Kaya Santos , 25.12.2017

    Sos na bazie z torebki. To faktycznie wielkie cos

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony rostbef z sosem z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sola w cieście
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej