Zupa z jagnięciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z jagnięciny

z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

38 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
105 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

400 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

700 mililitrów

opcjonalnie:

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łopatkę jagnięcą pokrój w drobną kostkę (1 cm) i zamarynuj w przyprawie do mięs Knorr oraz tymianku.

Krok 2

Zamarynowane mięso smaż w dużym garnku, aż będzie rumiane.

Krok 3

Dynię i pietruszkę pokrój w kostkę podobnej wielkości jak mięso.

Krok 4

Warzywa dodaj do garnka z mięsem i podsmaż jeszcze jedna minutę.

Krok 5

Dodaj pomidory i wlej bulion. Gotuj ok. 15 minut.

Krok 6

Wsyp kaszę jęczmienną oraz soczewicę. Całość duś pod przykryciem ok. 30 minut. Gotowa zupa powinna być gęsta i sycąca. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Potrawa będzie dobrze smakować także z ryżem lub chlebem. Dla odświeżenia smaku dodaj gęstego jogurtu i odrobinę soku z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z jagnięciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z jagnięcinyZupa z jagnięciny

Chcesz poczuć się jak podczas staropolskiej uczty? Da się zrobić! Suto zastawiony stół, gromada gości i obfita zupa z jagnięciny z kaszą w roli głównej! Zapraszamy!

Dla kogo? Dla wszystkich, którzy w swoim jadłospisie cenią sobie sycące, konkretne dania. Z tą zupą uczucie głodu zniknie już po paru łyżkach!

Na jaką okazję? Jeśli przygotowujesz obiad dla całej rodziny, ta propozycja sprawdzi się idealnie. Zupę z jagnięciny z kaszą polubią zarówno dziadkowie, wujkowie, jak i najwięksi smakosze!

Dla urozmaicenia: Zupa z jagnięciną będzie doskonale smakować także z ryżem lub chlebem. A jeśli szukasz odpowiedzi na pytanie, jak nadać jej nieco świeżości, mamy rozwiązanie. To proste - dodaj do potrawy nieco gęstego jogurtu i odrobinę soku z cytryny.

Czy wiesz, że? Polska jest liczącym się w Europie eksporterem wysokiej jakości jagnięciny. Przez ekspertów uznawana jest za jedną z najsmaczniejszych i najlepszych na świecie! Istny rarytas!