
Składniki
150 mililitrów
1 łyżeczka
30 gramów
250 gramów
30 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczaw przybierz, odetnij ogonki, opłucz, posiekaj i podduś na maśle*.
Krok 2
Następnie połącz z wywarem, śmietaną zmieszaną z mąką i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Ugotuj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa szczawiowa
Szczaw to dość wczesna roślina, która pojawia się w sklepach warzywnych wiosną. Warto wtedy skorzystać z okazji i użyć go do przygotowania wielu smacznych dań. Na przykład szczawiówki, a więc popularnej zupy szczawiowej, której charakterystyczny, kwaskowaty smak wyróżnia się na tle wielu innych, nie tylko wiosenno-letnich propozycji. Przygotujesz ją na bazie wywaru z kości oraz warzyw. Wcześniej musisz jedynie przebrać, dokładnie posiekać i poddusić szczaw. Na koniec – po ugotowaniu – warto dodać do niego przekrojone na pół i ugotowane na twardo jajko, którego delikatny smak dobrze zbalansuje dominujący smak warzywa. Dodatkiem do zupy mogą być również chrupiące grzanki, groszek ptysiowy albo kromka chleba. Pamiętaj, że szczawiówkę możesz ugotować również poza sezonem. Wykorzystaj wtedy szczaw w mrożonej lub wekowanej wersji. Gotowe danie zabiel niewielką ilością kwaśnej śmietany. Można je również podawać jako smaczny chłodnik. Którą wersję wybierzesz? Koniecznie sprawdź ten prosty przepis.