
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżka
1 litr
1 łyżka
3 sztuki
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni. Smaż do czasu, gdy warzywa się skarmelizują.
Krok 3
Wlej bulion i gotuj jeszcze przez 10min. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Podsmażony boczek rozłóż do głębokich talerzy i zalej toskańską cebulową zupą. Podawaj razem z chlebem i startym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej