Wyśmienita toskańska zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita toskańska zupa cebulowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

1 litr

1 łyżka

3 sztuki

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni. Smaż do czasu, gdy warzywa się skarmelizują.

Krok 3

Wlej bulion i gotuj jeszcze przez 10min. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Podsmażony boczek rozłóż do głębokich talerzy i zalej toskańską cebulową zupą. Podawaj razem z chlebem i startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej