Wyśmienita toskańska zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita toskańska zupa cebulowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

1 litr

1 łyżka

3 sztuki

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni. Smaż do czasu, gdy warzywa się skarmelizują.

Krok 3

Wlej bulion i gotuj jeszcze przez 10min. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Podsmażony boczek rozłóż do głębokich talerzy i zalej toskańską cebulową zupą. Podawaj razem z chlebem i startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej