
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 łyżka
1 litr
1 łyżka
3 sztuki
70 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni. Smaż do czasu, gdy warzywa się skarmelizują.
Krok 3
Wlej bulion i gotuj jeszcze przez 10min. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Podsmażony boczek rozłóż do głębokich talerzy i zalej toskańską cebulową zupą. Podawaj razem z chlebem i startym żółtym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej