Wyśmienita toskańska zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita toskańska zupa cebulowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 łyżka

1 litr

1 łyżka

3 sztuki

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor i zdejmij z patelni.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni. Smaż do czasu, gdy warzywa się skarmelizują.

Krok 3

Wlej bulion i gotuj jeszcze przez 10min. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Podsmażony boczek rozłóż do głębokich talerzy i zalej toskańską cebulową zupą. Podawaj razem z chlebem i startym żółtym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita toskańska zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej