
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
5 szczypt
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj ok. 1 litra wody, rozpuść w nim Bulion na włoszczyźnie Knorr i bulion grzybowy. Jabłko zetrzyj na tarce jarzynowej, razem ze skórką - dodaj do bulionu i gotuj 3 minuty. Zestaw z ognia.
Krok 2
Dodaj barszcz ekspresowy, pieprz i pokrojony drobno czosnek - zostaw pod przykryciem na 5 minut a następnie przecedź.
Krok 3
Podawaj gorący - z uszkami albo innymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszczyk czerwony z jabłkiem
Szukasz smacznej alternatywy dla klasycznego barszczu czerwonego? Wypróbuj polecany przez nas przepis na barszcz czerwony z jabłkiem. To świetne danie nie tylko na domowy obiad, ale także na bardziej oficjalne kolacje. Połączenie pachnącego borowikami bulionu, winnego jabłka oraz kompozycji buraków i przypraw sprawia, że zupa nabiera słodko-kwaśnego smaku. A do tego jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Dzięki zastosowaniu bulionu borowikowego możesz cieszyć się wyjątkowym aromatem tej potrawy także poza sezonem na grzyby. Bulionetka warzywna przełamuje natomiast słodycz dania, a wyczuwalne winne jabłko nie dominuje nad słodyczą buraczków – zachowując odpowiednią harmonię smaków w potrawie. Barszcz czerwony z jabłkiem podawaj z pasztecikami, słonymi paluchami z ciasta francuskiego, kołdunami, pierogami lub krokietami. Możesz także zaserwować go w filiżance – jako atrakcyjny dodatek do głównego dania. Wypróbuj koniecznie ten przepis. Przekonaj się, że buraki i jabłko to wyjątkowo smaczne połączenie.


































