Barszczyk czerwony z jabłkiem - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk czerwony z jabłkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

5 szczypt

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj ok. 1 litra wody, rozpuść w nim Bulion na włoszczyźnie Knorr i bulion grzybowy. Jabłko zetrzyj na tarce jarzynowej, razem ze skórką - dodaj do bulionu i gotuj 3 minuty. Zestaw z ognia.

Krok 2

Dodaj barszcz ekspresowy, pieprz i pokrojony drobno czosnek - zostaw pod przykryciem na 5 minut a następnie przecedź.

Krok 3

Podawaj gorący - z uszkami albo innymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszczyk czerwony z jabłkiem Barszczyk czerwony z jabłkiem

Szukasz smacznej alternatywy dla klasycznego barszczu czerwonego? Wypróbuj polecany przez nas przepis na barszcz czerwony z jabłkiem. To świetne danie nie tylko na domowy obiad, ale także na bardziej oficjalne kolacje. Połączenie pachnącego borowikami bulionu, winnego jabłka oraz kompozycji buraków i przypraw sprawia, że zupa nabiera słodko-kwaśnego smaku. A do tego jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Dzięki zastosowaniu bulionu borowikowego możesz cieszyć się wyjątkowym aromatem tej potrawy także poza sezonem na grzyby.  Bulionetka warzywna przełamuje natomiast słodycz dania, a wyczuwalne winne jabłko nie dominuje nad słodyczą buraczków – zachowując odpowiednią harmonię smaków w potrawie. Barszcz czerwony z jabłkiem podawaj z pasztecikami, słonymi paluchami z ciasta francuskiego, kołdunami, pierogami lub krokietami. Możesz także zaserwować go w filiżance – jako atrakcyjny dodatek do głównego dania. Wypróbuj koniecznie ten przepis. Przekonaj się, że buraki i jabłko to wyjątkowo smaczne połączenie.