
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
5 szczypt
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj ok. 1 litra wody, rozpuść w nim Bulion na włoszczyźnie Knorr i bulion grzybowy. Jabłko zetrzyj na tarce jarzynowej, razem ze skórką - dodaj do bulionu i gotuj 3 minuty. Zestaw z ognia.
Krok 2
Dodaj barszcz ekspresowy, pieprz i pokrojony drobno czosnek - zostaw pod przykryciem na 5 minut a następnie przecedź.
Krok 3
Podawaj gorący - z uszkami albo innymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszczyk czerwony z jabłkiem
Szukasz smacznej alternatywy dla klasycznego barszczu czerwonego? Wypróbuj polecany przez nas przepis na barszcz czerwony z jabłkiem. To świetne danie nie tylko na domowy obiad, ale także na bardziej oficjalne kolacje. Połączenie pachnącego borowikami bulionu, winnego jabłka oraz kompozycji buraków i przypraw sprawia, że zupa nabiera słodko-kwaśnego smaku. A do tego jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Dzięki zastosowaniu bulionu borowikowego możesz cieszyć się wyjątkowym aromatem tej potrawy także poza sezonem na grzyby. Bulionetka warzywna przełamuje natomiast słodycz dania, a wyczuwalne winne jabłko nie dominuje nad słodyczą buraczków – zachowując odpowiednią harmonię smaków w potrawie. Barszcz czerwony z jabłkiem podawaj z pasztecikami, słonymi paluchami z ciasta francuskiego, kołdunami, pierogami lub krokietami. Możesz także zaserwować go w filiżance – jako atrakcyjny dodatek do głównego dania. Wypróbuj koniecznie ten przepis. Przekonaj się, że buraki i jabłko to wyjątkowo smaczne połączenie.