Barszczyk czerwony z jabłkiem - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk czerwony z jabłkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

5 szczypt

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj ok. 1 litra wody, rozpuść w nim Bulion na włoszczyźnie Knorr i bulion grzybowy. Jabłko zetrzyj na tarce jarzynowej, razem ze skórką - dodaj do bulionu i gotuj 3 minuty. Zestaw z ognia.

Krok 2

Dodaj barszcz ekspresowy, pieprz i pokrojony drobno czosnek - zostaw pod przykryciem na 5 minut a następnie przecedź.

Krok 3

Podawaj gorący - z uszkami albo innymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk czerwony z jabłkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszczyk czerwony z jabłkiem Barszczyk czerwony z jabłkiem

Szukasz smacznej alternatywy dla klasycznego barszczu czerwonego? Wypróbuj polecany przez nas przepis na barszcz czerwony z jabłkiem. To świetne danie nie tylko na domowy obiad, ale także na bardziej oficjalne kolacje. Połączenie pachnącego borowikami bulionu, winnego jabłka oraz kompozycji buraków i przypraw sprawia, że zupa nabiera słodko-kwaśnego smaku. A do tego jest niezwykle łatwa w przygotowaniu. Dzięki zastosowaniu bulionu borowikowego możesz cieszyć się wyjątkowym aromatem tej potrawy także poza sezonem na grzyby.  Bulionetka warzywna przełamuje natomiast słodycz dania, a wyczuwalne winne jabłko nie dominuje nad słodyczą buraczków – zachowując odpowiednią harmonię smaków w potrawie. Barszcz czerwony z jabłkiem podawaj z pasztecikami, słonymi paluchami z ciasta francuskiego, kołdunami, pierogami lub krokietami. Możesz także zaserwować go w filiżance – jako atrakcyjny dodatek do głównego dania. Wypróbuj koniecznie ten przepis. Przekonaj się, że buraki i jabłko to wyjątkowo smaczne połączenie.