
Składniki
1 łyżka
500 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni roztop masło*, wymieszaj z cukrem i dodaj banany. Smaż do uzyskania złotego koloru.
Krok 2
Zagotuj mleko kokosowe, dodaj banany i wiórki.
Krok 3
Migdały upraż i posyp zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej