Składniki
1 łyżka
500 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni roztop masło*, wymieszaj z cukrem i dodaj banany. Smaż do uzyskania złotego koloru.
Krok 2
Zagotuj mleko kokosowe, dodaj banany i wiórki.
Krok 3
Migdały upraż i posyp zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
270 osób ogląda przepis: 
Śledzie pod pierzynką
45 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej