Zupa kokosowo-bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kokosowo-bananowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

500 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło*, wymieszaj z cukrem i dodaj banany. Smaż do uzyskania złotego koloru.

Krok 2

Zagotuj mleko kokosowe, dodaj banany i wiórki.

Krok 3

Migdały upraż i posyp zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej