
Składniki
1 łyżka
500 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni roztop masło*, wymieszaj z cukrem i dodaj banany. Smaż do uzyskania złotego koloru.
Krok 2
Zagotuj mleko kokosowe, dodaj banany i wiórki.
Krok 3
Migdały upraż i posyp zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej