
Składniki
1 łyżka
500 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni roztop masło*, wymieszaj z cukrem i dodaj banany. Smaż do uzyskania złotego koloru.
Krok 2
Zagotuj mleko kokosowe, dodaj banany i wiórki.
Krok 3
Migdały upraż i posyp zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej