Zupa kokosowo-bananowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kokosowo-bananowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

500 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni roztop masło*, wymieszaj z cukrem i dodaj banany. Smaż do uzyskania złotego koloru.

Krok 2

Zagotuj mleko kokosowe, dodaj banany i wiórki.

Krok 3

Migdały upraż i posyp zupę. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kokosowo-bananowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
270 osób ogląda przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej