Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

125 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

2 dekagramy

1 łyżka

1 sztuka

15 dekagramów

20 dekagramów

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski wsypujemy mąkę, sól i wlewamy oliwę, oraz drożdże, które zaczęły rosnąć. Zagniatamy elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, rozwałkowujemy je i wykładamy nim blaszkę do pizzy.

Krok 3

Sosem smarujemy wierzch pizzy, układamy szynkę pokrojona w mniejsze kawałki i papryke pokrojona w piórka.

Krok 4

Pizzę zapiekamy ok 10 min w 200 stopniach, posypujemy startym serem i zapiekamy jeszcze 5-7 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pełnoziarnista pizza z szynką i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej