Pizza Toscana z białymi szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Toscana z białymi szparagami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 gramy

1 łyżeczka

250 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, dzielimy je na 3 części, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.

Krok 3

Włączamy piekarnik do rozgrzania (kamień do pieczenia rozgrzewa się ok 30 min w 250 stopniach).

Krok 4

Szparagi obieramy do 3/4 wysokości i kroimy w podłużne plastry.

Krok 5

Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos spaghetti toscana Knorr i układamy szparagi. Pizze zsuwamy na gorący kamień lub wkładamy blachę do piekarnika. Pieczemy ok 10 -15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej