Pizza Toscana z białymi szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza Toscana z białymi szparagami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 gramy

1 łyżeczka

250 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże, kiedy zaczną rosnąć, łączymy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.

Krok 2

Kiedy ciasto podwoi swoja objętość, dzielimy je na 3 części, rozwałkowujemy i znów dajemy ciastu podrosnąć.

Krok 3

Włączamy piekarnik do rozgrzania (kamień do pieczenia rozgrzewa się ok 30 min w 250 stopniach).

Krok 4

Szparagi obieramy do 3/4 wysokości i kroimy w podłużne plastry.

Krok 5

Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy lub na blachę do pieczenia, rozsmarowujemy sos spaghetti toscana Knorr i układamy szparagi. Pizze zsuwamy na gorący kamień lub wkładamy blachę do piekarnika. Pieczemy ok 10 -15 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza Toscana z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Lahmacun - pizza turecka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej