Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

150 mililitrów

150 mililitrów

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i wysusz. Odetnij końcową kostkę ze skrzydełek, tzw. lotkę.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr, miód oraz sos tabasco według uznania i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Piec w piecu około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 4

Majonez, jogurt oraz ser przełóż do miksera i zmiksuj na gładki sos. Na końcu posyp sos świeżo mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej