Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

150 mililitrów

150 mililitrów

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i wysusz. Odetnij końcową kostkę ze skrzydełek, tzw. lotkę.

Krok 2

Dodaj przyprawę Knorr, miód oraz sos tabasco według uznania i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Piec w piecu około 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 4

Majonez, jogurt oraz ser przełóż do miksera i zmiksuj na gładki sos. Na końcu posyp sos świeżo mielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka z kurczaka w sosie z niebieskiego sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej