Mięsne klopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne klopsy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 gramów

1

50

1 opakowanie

50

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody, odstaw na 3 minuty.

Krok 2

Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Mielone mięso wymieszaj z Fixem, natką i serem.

Krok 3

Z masy formuj małe klopsy, obtaczaj w mące.

Krok 4

Smaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj z ryżem i sałatą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej