
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
30 gramów
1
50
50
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody, odstaw na 3 minuty.
Krok 2
Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Mielone mięso wymieszaj z Fixem, natką i serem.
Krok 3
Z masy formuj małe klopsy, obtaczaj w mące.
Krok 4
Smaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj z ryżem i sałatą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej