Mięsne klopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne klopsy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 gramów

1

50

1 opakowanie

50

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody, odstaw na 3 minuty.

Krok 2

Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Mielone mięso wymieszaj z Fixem, natką i serem.

Krok 3

Z masy formuj małe klopsy, obtaczaj w mące.

Krok 4

Smaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj z ryżem i sałatą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej