Składniki
30 gramów
1
50
1 opakowanie
50
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody, odstaw na 3 minuty.
Krok 2
Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Mielone mięso wymieszaj z Fixem, natką i serem.
Krok 3
Z masy formuj małe klopsy, obtaczaj w mące.
Krok 4
Smaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj z ryżem i sałatą.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej