Mięsne klopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne klopsy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1

50

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody, odstaw na 3 minuty.

Krok 2

Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Mielone mięso wymieszaj z Fixem, natką i serem.

Krok 3

Z masy formuj małe klopsy, obtaczaj w mące.

Krok 4

Smaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj z ryżem i sałatą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej