Mięsne klopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne klopsy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1

50

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody, odstaw na 3 minuty.

Krok 2

Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Mielone mięso wymieszaj z Fixem, natką i serem.

Krok 3

Z masy formuj małe klopsy, obtaczaj w mące.

Krok 4

Smaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj z ryżem i sałatą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej