Mięsne klopsy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne klopsy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

30 gramów

1

50

50

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml zimnej wody, odstaw na 3 minuty.

Krok 2

Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce. Mielone mięso wymieszaj z Fixem, natką i serem.

Krok 3

Z masy formuj małe klopsy, obtaczaj w mące.

Krok 4

Smaż na rozgrzanej oliwie. Podawaj z ryżem i sałatą.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne klopsy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi ruskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej