Jajka z kalafiorem na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z kalafiorem na gorąco

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podziel na różyczki i gotuj w wodzie doprawionej przyprawą Delikat, cukrem i łyżką oliwy. Gdy będzie miękki wyciągnij.

Krok 2

Na dużym talerzu ułóż różyczki kalafiora. Skrop cytryną.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo a następnie posiekaj. Po bokach wysyp posiekane jajka.

Krok 4

Całość polewaj zarumienioną na maśle bułką tartą. Przybierz pomidorami pokrojonymi w ósemki i posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej