Jajka z kalafiorem na gorąco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka z kalafiorem na gorąco

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior podziel na różyczki i gotuj w wodzie doprawionej przyprawą Delikat, cukrem i łyżką oliwy. Gdy będzie miękki wyciągnij.

Krok 2

Na dużym talerzu ułóż różyczki kalafiora. Skrop cytryną.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo a następnie posiekaj. Po bokach wysyp posiekane jajka.

Krok 4

Całość polewaj zarumienioną na maśle bułką tartą. Przybierz pomidorami pokrojonymi w ósemki i posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka z kalafiorem na gorąco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej