
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podziel na różyczki i gotuj w wodzie doprawionej przyprawą Delikat, cukrem i łyżką oliwy. Gdy będzie miękki wyciągnij.
Krok 2
Na dużym talerzu ułóż różyczki kalafiora. Skrop cytryną.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo a następnie posiekaj. Po bokach wysyp posiekane jajka.
Krok 4
Całość polewaj zarumienioną na maśle bułką tartą. Przybierz pomidorami pokrojonymi w ósemki i posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej