
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podziel na różyczki i gotuj w wodzie doprawionej przyprawą Delikat, cukrem i łyżką oliwy. Gdy będzie miękki wyciągnij.
Krok 2
Na dużym talerzu ułóż różyczki kalafiora. Skrop cytryną.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo a następnie posiekaj. Po bokach wysyp posiekane jajka.
Krok 4
Całość polewaj zarumienioną na maśle bułką tartą. Przybierz pomidorami pokrojonymi w ósemki i posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej